Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιλμάζ τώρα διαψεύδει τις αποκαλύψεις του. "Λάθος ερμήνευσαν τις δηλώσεις μου" δηλώνει.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Με γραπτή ανακοίνωση του ο πρωην πρωθυπουργός της Τουρκίας ανασκεύασε τις δηλώσεις του σχετικά με τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας «που κατευθύνονταν για εμπρησμούς στην Ελλάδα». Tώρα ο Γιλμάζ μιλά για εμπρησμούς τουρκικών δασών από την Ελλάδα!!


Ο Γιλμάζ τόνισε πως ολο το θέμα προέκυψε από μια «λανθασμένη ερμηνεία των δηλώσεων του» από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Birgün.

«Το θέμα που ανέφερα στο δημοσιογράφο αφορούσε την εξωτερική πολιτική, και τόνισε πως τη δεκαετία του 90’, σχετικά με τις πυρκαγιές που ξεσπούσαν στα παράλια μας στο Αιγαίο.


Εγω τόνισα πω ςθα ήταν λάθος να δημοσιευτούν πληροφορίες πως τα δάση αυτά καίγονται λόγω εμπρηστών που συνεργάζονταν με τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχει κάποια απόδειξη.

Όπως μπορούν να καταλάβουν όλοι το θέμα δεν αφορούσε τα δάση στην Ελλάδα, αλλά τα δάση στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό δεν υπήρξε θέμα με τα μυστικά κονδύλια», τονίζει στην ανακοίνωση του ο Γιλμάζ.

 Πάντως ο πρωην πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε  πει ξεκάθαρα πως «δεν μπορούν να ερευνηθούν τα μυστικά κονδύλια τα οποία αφορούν την απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζαρμπαιτζάν και τις πυρκαγιές στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: