Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το Εξπρές του Μεσονυκτίου παραμένει πάντα πάντα στην Τουρκία…


Το «Εξπρές του Μεσονυκτίου», η διάσημη ακόμα κινηματογραφική παραγωγή, είχε προκαλέσει σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη και τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας, αν και βασίζονταν σε πραγματικά γεγονότα.


Όμως φαίνεται πως πολλοί Τούρκοι, διατηρώντας αμετάβλητα τα… γενετικά χαρακτηριστικά που τους μετέδωσαν οι Ούννοι πρόγονοί τους, συνεχίζουν να παραμένουν υβρίδια ανθρώπων, με ανθρώπινη μόνο μορφή, αλλά ζωώδη ψυχή.

Όσο σκληρί και να ακούγεται η έκφραση, σας καλούμε να διαβάσετε την είδηση που μας εξόργισε πριν μας προσάψετε το οτιδήποτε…
Ανεπίσημη έρευνα του τουρκικού Κοινοβουλίου σχετικά με τον βασανισμό και τον βιασμό που υπέστησαν κουρδικής καταγωγής παιδιά σε φυλακές ανηλίκων, γεννά πολλά ερωτήματα σχετικά την κατρακύλα του νομικού πολιτισμού – ή ότι τέλος πάντων από αυτόν υπήρχε – στην Τουρκία. 

Την έρευνα διεξήγαγαν βουλευτές του κουρδικού κόμματος BDP, εξ ου και ανεπίσημος χαρακτήρας της, αφού το τουρκικό κοινοβούλιο δεν αποδέχτηκε την διεξαγωγή επίσημης έρευνας.

Σύμφωνα με αυτή, τουλάχιστον 25 Κούρδοι ανήλικοι, οι οποίοι βρέθηκαν στις φυλακές ανηλίκων του Ποζαντί, στα Άδανα, κατηγορούμενοι για παραβίαση του αντιτρομοκρατικού νόμου – σχέσεων με το ΡΚΚ – βιάστηκαν κατ’ εξακολούθηση και βασανίστηκαν με κάθε δυνατό τρόπο από τους φύλακες, αλλά και από Τούρκους συγκρατούμενούς τους, υπό την ανοχή και πολλές φορές την ενθάρρυνση των δεσμοφυλάκων. Δεν δίστασαν να βιάσουν ακόμα και παιδί 12 ετών!

Όλα τα παιδιά που βασανίστηκαν και βιάστηκαν βρίσκονται στη φυλακή γιατί πέταξαν πέτρες στους Τούρκους αστυνομικούς, ή απλώς παρευρέθηκαν σε συγκεντρώσεις που οι αρχές χαρακτήρισαν ως παράνομες, όπως ανέφερε ο βουλευτής του BDP Ε. Κιουρτσούκ: 
«Οι αρχές παρέδωσαν τα παιδιά στις φυλακές ανηλίκων, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό κώδικα επικοινωνίας με τους φύλακες. 

Έλεγαν, είναι συγγενής, να τον περιποιηθείτε, φράση που σήμαινε βιάστε τον», ανέφερε ο βουλευτής. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Τουρκίας, η οποία ενημέρωσε το αρμόδιο υπουργείο «Δικαιοσύνης», χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Πάντως, οι αποκαλύψεις έχουν σοκάρει τον κουρδικό πληθυσμό, ειδικά τώρα, που μετά τις συγκρούσεις για την κουρδική πρωτοχρονιά (Νεβρόζ) που σημειώθηκαν στην νοτιοανατολική Τουρκία, εκατοντάδες παιδιά κουρδικής καταγωγής συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε φυλακές ανηλίκων και αναμένεται να υποστούν, μετά βεβαιότητας, τα ίδια βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς. 

Λες και η εποχή των σουλτάνων δεν τελείωσε ποτέ! 

Ότι διαβάσαμε στα σχολικά μας βιβλία, με αποτροπιασμό, πριν φυσικά την επέμβαση της κ. Ρεπούση και των συν αυτής, ξαναζεί ενώπιον μας και ενώπιον των κοπτόμενων για τα ανθρώπινα δικαιώματα ταγών.

Την ίδια ώρα αυτοί που η αρχιτεκτονική τους δεινότητα έγκειτο στην ύψωση πυραμίδων από κομμένα κεφάλια, συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, βιάζοντας παιδιά, γιατί τόλμησαν να υπερασπιστούν τον λαό τους. 

Αυτοί που σούβλιζαν ανθρώπους, πους τους έγδερναν ζωντανούς, σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον μεσαίωνα, εξακολουθούν να φέρονται λες και μόλις ήρθαν από τα Αλτάικα όρη και τη στέπα. 

Αυτή όμως ήταν η Τουρκία και αυτή εξακολουθεί να είναι, πέρα από την εξωραϊσμένη βιτρίνα που τα σήριαλ της προπαγάνδας και η ανοησία «Ελλήνων» πολιτικών προσπαθούν να αναδείξουν.

Παντελής Δ. Καρύκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: