Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται»


«Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται. 
Άλλες πάλι δεν θα προλάβουν να βγουν.»
Γέροντας Παΐσιος


Η εισημάνσεις από τον Σπύρο : 

Αποσύρθηκε αιφνιδίως απο την Ολομελεία της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την οργάνωση και λειτουργία του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα», το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει συγχωνεύσεις αγροτικών φορέων. 

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ολόκληρο νομοσχέδιο αποσύρεται από την Ολομέλεια λίγο πριν από την ψήφισή του.

Η απόσυρση του νομοσχεδίου συμπαρασύρει και την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας η οποία αφορά θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.... 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231188349

Μειώνεται από 40% σε 30% το ποσοστό των ημιυπαίθριων χώρων που δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης. Παράλληλα, επιτρέπεται το «προσωρινό» κλείσιμό τους «εποχικά ή ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη». 

Οι αλλαγές αυτές είναι οι σημαντικότερες από αυτές που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νέου οικοδομικού κανονισμού.

 Επίσης, το υπουργείο απέσυρε τις ρυθμίσεις για τα Εξάρχεια και το χωροταξικό του τουρισμού, που είχαν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο νόμου. 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 012_475753

Η κυβέρνηση απέσυρε την διάταξη για τους ήδη τακτοποιημένους ημιυπαίθριους χώρους (υπόγεια, πατάρια και σοφίτες) και θεωρούνταν τεκμήρια διαβίωσης. 

Όπως λέει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών «αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο του φορολογικού διαλόγου που διενεργείται στο Υπουργείο Οικονομικών και ύλη του υπό κατάρτιση Εθνικού Φορολογικού Συστήματος.» 

http://malia-2012.blogspot.com/2012/03/ ... _7691.html

Λίγη ώρα μετά την κατάθεσή της στη Βουλή, αποσύρθηκε η τροπολογία Βενιζέλου που εξαιρούσε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και της γενικής γραμματείας ενημέρωσης από το ενιαίο μισθολόγιο. 

http://www.inews.gr/98/aposyrsi-tropolo ... ---ape.htm

Κατά την έναρξη συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προφανώς μετά από τη μεγάλη αντίδραση των Δικηγορικών Συλλόγων και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποσύρθηκε το άρθρο 48 του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα, που αφορούσε την τροπολογία για την κατάργηση της ευθύνης για καταβολή αποζημιώσεων λόγω ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης, τον ορισμό κλίμακας στις αποζημιώσεις των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και τις σημαντικές μειώσεις στα ποσά των αποζημιώσεων που καταβάλλονται σε περιπτώσεις οικονομικών ζημιών μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου. 

http://www.avlogiari.gr/frontend/articl ... 130&cid=36

Απεσύρθη τελικά από το νομοσχέδιο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, η επίμαχη ρύθμιση για την συνταγογράφηση με βάση την δραστική ουσία, μετά και την πρόοδο που σημειώθηκε κατά τις διαβουλεύσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας.
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 011_406588

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό συμβαίνει χρόνια στην πολιτική γιατί δεν ασχολούμαι με αυτή αλλά προσωπικά μου έκανε εντύπωση και μου έφερε στο νου τα λόγια του γέροντα Παίσιου.Μπορεί να κάνω και λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: