Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ανταλλάγματα στη Δ.Θράκη ζητά η Άγκυρα, για να ανοιξει τη Θεολογική Σχολή!!!!!!!!!!!!!!. Δηλώσεις Μπαγίς.



MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
       Τα ανταλλάγματα που ζητά η Τουρκία από την Ελλάδα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, φαίνονται και στις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα ο υπουργός Ε.Ε της χώρας Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος τόνισε πως η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής δεν είναι απειλεί για την Άγκυρα.


 Ο τούρκος υπουργός όταν ρωτήθηκε για το θέμα των δηλώσεων Ομπάμα τόνισε πως « η Θεολογική  Σχολή δεν είναι μέρος των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ  αλλά είναι θέμα δικών μας κανονισμών.»
  
Ο Μπαγίς χωρίς να ρωτηθεί ενέταξε και τα ελληνοτουρκικά στο θέμα αυτό,  τονίζοντας πως « η επαναλειτουργία τη Θεολογικής Σχολής είναι σημαντικό θέμα για να ανθρώπινα δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών των Ορθοδόξων, όμως όταν εμείς κάνουμε τα βήματα αυτά , παρόλο που δεν υπάρχει θέμα αμοιβαιότητας, είχαμε τονίσει πως θα είναι σημαντικά τα βήματα που θα κάνει και η Ελλάδα.

Το που έχει κολλήσει το συγκεκριμένο θέμα,  φαίνεται στους λόγους που έχουν δώσει οι κύριοι Καραμανλής και Παπανδρέου στον Ερντογάν και δεν έχουν κάνει τίποτα απ’αυτά.».

  Ο τούρκος υπουργός ξεκαθάρισε τις απαιτήσεις της Άγκυρας δηλώνοντας χαρακτηριστικά « ευχόμαστε να επιλυθούν τα προβλήματα των Μουσουλμάνων Τούρκων αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και των Ορθόδοξων πολιτών μας  που ζουν στην Τουρκία..

Πιστεύω πως και η Ελλάδα που πρέπει να έχει δημοκρατία στα επίπεδα της Ε.Ε πρέπει να συμπεριφερθεί ανάλογα γνωρίζοντας τις ευθύνες της »

Δεν υπάρχουν σχόλια: