Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ - Στις ΗΠΑ για νοσηλεία η 15χρονη Μυρτώ



Η αποθεραπεία της 16χρονης Μυρτώς θα συνεχιστεί από την ερχόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Έπειτα από μια μακρά περίοδο νοσηλείας της σε ελληνικά νοσοκομεία η έφηβη, που έπεσε «θύμα» μιας πρωτοφανούς αγριότητας επίθεσης από Πακιστανό δράστη τον περασμένο Αύγουστο στην Πάρο, θα διακομιστεί σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Ήδη οι γιατροί των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων, του Ευαγγελισμού και του Spaulding Rehabilitation Hospital, βρίσκονται σε ανοιχτή συνεχή γραμμή επικοινωνίας για να διευθετήσουν όλες τις λεπτομέρειες της αεροδιακομιδής. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το ταξίδι να γίνει την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Μια μικρή λοίμωξη που ταλαιπωρεί την Μυρτώ τις τελευταίες ημέρες έχει ανησυχήσει τους γιατρούς που την παρακολουθούν με επικεφαλής τον νευροχειρουργό κ. Δαμιανό Σακά, ωστόσο όλοι ελπίζουν ότι το πρόβλημα θα ξεπεραστεί και η μικρή ασθενής θα μπορέσει να ταξιδέψει.
 
Πάντως, το σημαντικό είναι ότι η οικογένεια της Μυρτώς αγωνιά πλέον μόνο για την κατάσταση της υγείας της 16χρονης, καθώς ξεπεράστηκε ο σκόπελος της κάλυψης της δαπάνης στο ιατρικό κέντρο της Βοστώνης. Με εντολή  του υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ενέκρινε τη δαπάνη ύψους περίπου 340.000 ευρώ για τη νοσηλεία της κοπέλας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: