Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Θερμή υποδοχή Αβραμόπουλου στο Ισραήλ

\
Το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσής τους, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ισραήλ.

Όπως σημείωσε ο κ. Νετανιάχου «Βρισκόμαστε πολύ κοντά.




Οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη».

Μάλιστα, τόνισε ότι το Ισραήλ και η Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού και υπενθύμισε ότι τα δυο κράτη ανανέωσαν τις σχέσεις τους προ ολίγων ετών.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων.

Αυτό ακριβώς πρόκειται να συζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.
Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «έχουμε προσδώσει μία νέα δυναμική στις σχέσεις μας» και σημείωσε ότι «Το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο. Είμαστε πολύ εγγύτερα ο ένας στον άλλο».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε.
Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς: οικονομία, επιχειρείν, επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα».

Ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα και στον τομέα του Τουρισμού, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι πέρσι επισκέφθηκαν τη χώρα μας 400.000 Ισραηλινοί πολίτες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τη φετινή χρονιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ίσως επισκεφθεί τη χώρα μας για διακοπές, και ο κ. Αβραμόπουλος του απάντησε ότι είναι πάντα ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε στον κ. Νετανιάχου ότι όταν ήταν Δήμαρχος Αθηνών εγκαθίδρυσαν την πρώτη περίοδο της συνεργασίας τους σε επίπεδο πόλεων.

«Τώρα βρισκόμαστε σε επίπεδο κρατών.
 Σε επίπεδο εθνών, οι σχέσεις μας αριθμούν χιλιάδες χρόνια» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: