Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Αφγανός πέταξε στα βράχια (!) φοιτήτρια

Νέα επίθεση σε φοιτήτρια σημειώθηκε στην Κέρκυρα από Αφγανό μετανάστη, ο οποίος την πέταξε σε γκρεμό επτά μέτρων όταν το ανυπεράσπιστο θύμα άρχισε να καλεί σε βοήθεια για να γλιτώσει από τις άγριες διαθέσεις του.

 Η ενέργεια του Αφγανού «ξυπνά» μνήμες από την κτηνωδία του Πακιστανού στην Πάρο, καθώς ο νεαρός μετανάστης, επίδοξος ληστής, πέταξε στα κοφτερά, άγρια βράχια, δίπλα στο παλιό ενετικό φρούριο, την 20χρονη, δευτεροετή φοιτήτρια Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του νησιού.

 Η άτυχη κοπέλα, με καταγωγή από την Αρτα, γλίτωσε από θαύμα.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν το κορίτσι επέστρεφε μόνο του στο ξενοδοχείο έπειτα από διασκέδαση με συμφοιτητές της.

Δίπλα στο σπίτι όπου πέθανε ο Διονύσιος Σολωμός, ο Αφγανός που κινούνταν στο απέναντι πεζοδρόμιο επιτέθηκε στην 20χρονη για να της αρπάξει την τσάντα.

Εκείνη αντιστάθηκε και έβαλε τις φωνές.



Τα φώτα ενός διερχόμενου αυτοκινήτου τρομοκράτησαν τον δράστη ο οποίος τη σήκωσε, την «πέρασε» γρήγορα πάνω από τα προστατευτικά κάγκελα και την... άφησε σε κενό επτά μέτρων. Ο διερχόμενος οδηγός δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Η κοπέλα τραυματίστηκε αλλά, όταν συνήλθε από το αρχικό σοκ, αναρριχήθηκε στον απόκρημνο γκρεμό και, αιμόφυρτη, επέστρεψε στο ξενοδοχείο ζητώντας βοήθεια.

 

Η 20χρονη έδωσε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του δράστη στην Αστυνομία και άμεσα άρχισαν αναζητήσεις σε στέκια αλλοδαπών στο νησί των Φαιάκων. Ανάμεσα σε αρκετούς προσαχθέντες το θύμα αναγνώρισε τον δράστη, παρόλο που είχε αλλάξει ρούχα.

Ο Αφγανός συνελήφθη και αρχικά αρνούνταν την εγκληματική ενέργεια. Στη συνέχεια ομολόγησε και ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε όταν το κορίτσι έβαλε τις φωνές και γι' αυτό την πέταξε στο κενό.

  Στο νοσοκομείο

 «Γλίτωσε από θαύμα. Ο Αγιος Σπυρίδωνας έβαλε το χέρι του και το κορίτσι ζει. Το ύψος ήταν μεγάλο και η μορφολογία του εδάφους επικίνδυνη» ανέφερε στη «δημοκρατία» αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας.

 Σύμφωνα με τους γιατρούς, η φοιτήτρια, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι, μώλωπες και γρατσουνιές σε όλο της το σώμα, ενώ της έκαναν ράμματα στο πηγούνι.


Αίτηση για άσυλο

 Ο Αφγανός δράστης έχει υποβάλει αίτημα για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου πιθανότατα στην Αθήνα, πρόσχημα που του εξασφαλίζει «νόμιμη» παραμονή στη χώρα μας.

Μάλιστα, στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι είναι ανήλικος, για ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά η Αστυνομία με τη βοήθεια των γιατρών και με επιστημονικές μεθόδους αναμένεται να αποδείξει ότι είναι 18-20 ετών, όπως εκτιμάται.

Ο δράστης στην αναπαράσταση που έγινε στο σημείο της επίθεσης ήταν αρκετά ψύχραιμος, δείχνοντας στους αστυνομικούς λεπτομερώς το πώς πέταξε στα βράχια τη φοιτήτρια.

 

Γιώργος Μέστος

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: