Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ... Θεαματική άσκηση της Δύναμης "Δ": NH-90, AH-64A/D, CH-47DGR & UH-1H εν δράσει


Tην εβδομάδα από 20 έως 24 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση προσωπικού Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα.


Στη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D, NH 90 και UH-1H.
Από τις φωτογραφίες διαπιστώνεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 3 AH-64, 2 NH-90, 2 UH-1H και 1 CH-47.

Μία ακομα από τις μιρκές κλίμακος ασκήσεις του Στρατού Ξηράς, με τη ελπίδα ότι θα αν συμβεί κάτι θα μείνει σε επίπεδο Ιμίων και δεν θα κλιμακωθεί σε με την ανάγκη χρήσης μείζονων σχηματισμών...

Πάντως οι φωτό είναι εντυπωσιακές. 

Τα ΝΗ-90 (πέντε έχουν ήδη παραδοθεί) έχουν αρχίσει πλέον και εντάσσονται πλήρως στις ασκήσεις...

Την εβδομάδα από 20 έως 24 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση προσωπικού Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα. Στη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D, NH 90 και UH-1H.Η κατάληψη αεροδρομίου είναι ένα βασικό αντικείμενο στο οποίου ασκείται συχνά η Δύναμη "Δ".
Την εβδομάδα από 20 έως 24 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση προσωπικού Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα. Στη δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA και μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D, NH 90 και UH-1H.Προσωπικό Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων επιβιβάζεται σε ελικόπτερο ΝΗ-90 της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Είναι ευδιάκριτη η απουσία οπίσθιας ράμπας επιβίβασης.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα.Ευδιάκριτοι οι αισθητήρες του συστήματος αυτοπροστασίας του ΝΗ-90 πίσω από το πολυβόλο. 

Το ελικόπτερο έχει υψηλό κόστος χρήσης, αλλά είναι εξοπλισμένο με οτι πιο σύγχρονο υπάρχει στα μεταφορικά εικόπτερα της κατηγορίας του.
Απογείωση επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64DHA από το Στεφανοβίκειο Βόλου.Απογείωση επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64DHA Apache από το Στεφανοβίκειο Βόλου.

 Σε πρώτο πλάνο εικονίζονται UH-1H.
ΑπογΕπιθετικό ελικόπτερο ΑH-64DHA Apache του 2ου ΤΕΕΠ.Στιγμιότυπο από συνεκπαίδευση προσωπικού Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.
Στιγμιότυπο από συνεκπαίδευση προσωπικού Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων με ελικόπτερο CH-47D Chinook της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού το οποίο αποτελεί το βασικό εργαλείο μετακίνησης των ελληνικών ειδικών δυνάμεων σήμερα.
Στιγμιότυπο από συνεκπαίδευση προσωπικού Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού.Ελικόπτερο ΝΗ-90 της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Αναμένονται άλλες 15 μονάδες του τύπου.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα.Κατά τη συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν τακτικές ασκήσεις συνεργασίας όπως η εικονιζόμενη άσκηση κατάληψης αεροδρομίου.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα.
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα.Ελικόπτερα UH-1H και ΝΗ-90 της 1ης ΤΑΞΑΣ. Το χθες και το αύριο της Αεροπορίας Στρατού
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα.Επιθετικό ελικόπτερο AH-64Α Apache. Ευτυχώς μόλις εγκρίθηκε πρόγραμμα προμήθειας ανταλλακτικών για τον τύπο...
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν Τακτικές Ασκήσεις συνεργασίας και ρήψεις αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως, ημέρα και νύχτα.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: