Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Σε συναγερμό οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας...

enoplesdin
Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι ειδικές δυνάμεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Θράκη, εξαιτίας των εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή στη Τουρκία.
Αναλυτικά:


Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τόσο στο Αιγαίο όσο και στην περιοχή του Έβρου προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως μία τουρκική πρόκληση.

Πολεμικά πλοία πλέουν στο Αιγαίο, τόσο στο νότιο όσο και στο βόρειο, για παν ενδεχόμενο, ενώ Πολεμικές Μοίρες αεροσκαφών βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως και οι δυνάμεις του Στρατού στη Δυτική Θράκη.

Ο προβληματισμός που δημιουργείται στην Ελλάδα, απορρέει από δύο αιτίες, αφενός διότι ενδέχεται το κόμμα του Ερντογάν να μην κερδίσει ούτε αυτή την φορά αυτοδυναμία και αφετέρου γιατί οι Τουρκία δέχεται απανωτά χτυπήματα για το θέμα τόσο της Συρίας όσο και των Κούρδων.

Ένα ακόμα συμβάν που προκαλεί προβληματισμό και υποψίες είναι πως οι Τούρκοι, πραγματοποιούν έντονες στρατιωτικές ασκήσεις ενώ παράλληλα έχουν προγραμματίσει και άλλες το επόμενο διάστημα δεσμεύοντας περιοχές ιδίως στο βόρειο Αιγαίο και μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι.

Πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν πως, οι εθνικές παραβιάσεις του εναέριο χώρου της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκαν χθες από την Τουρκία, πιθανότατα να αποτελούν ένα μήνυμα.
Συγκεκριμένα:
Πέταξαν 20 μαχητικά, ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου στο Αιγαίο, προχωρώντας σε 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σε δύο περιπτώσεις τα μαχητικά της Άγκυρας ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με τα ελληνικά που έσπευσαν να τα αναχαιτίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: