Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Τι ακριβώς «θεραπεία» εννοεί ο Ταλάτ για τους Ελληνοκύπριους;

talat_ali-600x401
Για “θεραπεία” που χρειάζονται Ε/κ και Τ/κ σε κάποια ζητήματα, μίλησε ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συνεχίζοντας τις ενημερώσεις για το Κυπριακό στα μέλη και φίλους του ΡΤΚ.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του ΡΤΚ μιλούσε σε συγκέντρωση στο Κιόνελι και αναφερόμενος σε πρόσφατη δημοσκόπηση είπε ότι η στάση των Ε/κ έναντι της λύσης έχεις αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένας Ε/κ δεν θέλει ακόμη να έχει αφεντικό Τ/κ.

Σε κάποια θέματα, σημείωσε, χρειάζεται “θεραπεία”. “Βεβαίως και στη δική μας πλευρά υπάρχουν κάποιοι που χρειάζονται θεραπεία κι αυτό θα το κάνουμε εμείς, δηλαδή οι δυνάμεις υπέρ της ειρήνης”.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αναφέρθηκε στο 2004 και σημείωσε ότι στην ε/κ πλευρά επήλθε μια σοβαρή οικονομική κρίση και σήμερα όλοι γνωρίζουν για τα οικονομικά οφέλη μιας ενωμένης Κύπρου.

Αναφερόμενος στο περιουσιακό, ο κ. Ταλάτ είπε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλος μπορεί να ρυθμίσει το καθεστώς στο περιουσιακό στην Κύπρο, λέγοντας πως η επιτροπή για το περιουσιακό που θα ιδρυθεί από τις δύο πλευρές ισότιμα θα εξετάζει την κάθε περιουσία.

Όταν θα καθοριστούν τα κριτήρια στο περιουσιακό, πρόσθεσε, θα ληφθεί υπόψη η απόφαση Δημόπουλος.

Επικαλούμενος δημοσκόπηση στην ε/κ πλευρά ανέφερε ότι οι Ε/κ φέρονται να έχουν αποδεχθεί στο περιουσιακό τη λύση αποζημίωση – ανταλλαγή – επιστροφή, ενώ χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι οι Ε/κ δήλωσαν πως δεν θα ήθελαν να δουλέψουν για Τ/κ αφεντικό.
“Αυτό είναι ένα σημαντικό εύρημα.

Αυτό θέλει στην πραγματικότητα θεραπεία.
Αυτό θα το κάνουν οι δυνάμεις υπέρ της ειρήνης στην ε/κ πλευρά.
Και σε εμάς υπάρχουν αυτές οι ανάγκες και αυτοί που θα το κάνουν είμαστε εμείς”.

Η συμφωνία που θα γίνει αποδεκτή θα υποβληθεί σε δημοψηφίσματα και σε περίπτωση που απορριφθεί από την τ/κ πλευρά θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο, κατά τον κ. Ταλάτ.

“Επικρίθηκα γιατί το είπα, αλλά θα το ξαναπώ.
Ένα τέτοιο σενάριο θα είναι καταστροφικό για εμάς.
Θα μπούμε σε μεγάλη απομόνωση.

Γι αυτό ο λαός μας πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένος.
Κι αυτό εμείς θα το δημιουργήσουμε, οι άνθρωποι υπέρ της ειρήνης.
Δεν πρέπει να χάσουμε καμιά μέρα, πρέπει να εξηγούμε αυτή την πραγματικότητα στον κόσμο”.
philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: