Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ύποπτο ρόλο διαδραματίζουν οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής

Thraki_ Mousoulmanoi_ MIT
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η κυβερνητική επιλογή να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, οι οποίοι εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ροδόπης.


Η εν λόγω Επιτροπή χειρίζεται διαβαθμισμένα έως και άκρως απόρρητα εθνικά ζητήματα και μόνο ανησυχία μπορούμε να εκφράσουμε για την τοποθέτηση των δύο βουλευτών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές της Θράκης έχουν κάνει κατά καιρούς προκλητικές δηλώσεις, οι οποίες έχουν μείνει αναπάντητες από τους εκάστοτε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον κύριο Α. Τσίπρα.

Δεν γνωρίζουν τις συγκεκριμένες δηλώσεις των βουλευτών τους; Περιμένουμε, όμως, δηλώσεις από τους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Τέρενς Κουίκ, καθώς η Θράκη αποτελούσε γι αυτούς »κόκκινη γραμμή», τουλάχιστον προεκλογικά. Όπως φαίνεται όμως οι »κόκκινες γραμμές» ξεθώριασαν και μπροστά στον βωμό της εξουσίας η Θράκη και η Μακεδονία βρίσκεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.

Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή στους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και συν τοις άλλοις οι μουσουλμάνοι βουλευτές κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται στην Τουρκία και συναντώνται με στελέχη της γειτονικής κυβέρνησης.

Για άλλη μια φορά κάνουμε ένα απίστευτο δώρο στην Τουρκία, γιατί πολύ απλά, κύριοι της συγκυβέρνησης, δεν μιλάμε για μία οποιαδήποτε Επιτροπή, αλλά για μία Επιτροπή που χειρίζεται ζητήματα με την ασφάλεια της χώρας και βεβαίως πολλές φορές τα θέματα που συζητά συνδέονται με την Τουρκία.

meliepitropisamynasexoter

Πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν θα ψελλίσουν στα αφεντικά τους στην Αγκυρα το τι ελέχθη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας;

Η ανησυχία είναι εντονότερη, διότι ο κύριος Αιχάν Καραγιουσούφ ,στην Ολομέλεια της Βουλής στις (27.11.2014), ζήτησε από τον τότε υπουργό Παιδείας να εισαχθεί στα νηπιαγωγεία η τουρκική ως η πρώτη γλώσσα διδασκαλίας και η ελληνική ως δεύτερη.

«Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία της Θράκης θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στη μητρική γλώσσα και την ελληνική», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα και την τεχνολογία.

Οι ευθύνες των πολιτικάντηδων στην Αθήνα ή οι ευθύνες των εκάστοτε τοπικών αρχόντων της Θράκης, συνετέλεσαν τα μέγιστα ώστε ο κίνδυνος μεταβολής της Ελληνικής Θράκης σε περιοχή υπό άτυπη Ελληνική συγκυριαρχία να έχει πλέον μεγιστοποιηθεί.

Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και το δίκτυο των πρακτόρων και πληροφοριοδοτών της ΜΙΤ στην Δυτική Θράκη απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια μια ιδιότυπη «ανοχή» και «ελευθερία κινήσεων» στα πλαίσια της «κατευναστικής» πολιτικής και ελληνοτουρκικής «φιλίας».

Το Προξενείο καλλιεργεί κλίμα αμφισβήτησης για την αποτελεσματικότητα και τον έλεγχο της ελληνικής Θράκης από τα κρατικά όργανα και υπηρεσίες με ένα δίκτυο πρακτόρων επί πληρωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: