Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Ο τουρκικός στόλος στην Μαύρη Θάλασσα και Αιγαίο αποτελεί ξεκάθαρη «απειλή» για την Μόσχα όσο για Ελλάδα και Κύπρο

Σε-συναγερμό-το-ΠΝ-Τουρκικός-στόλος-κατευθύνεται-στο-Αιγαίο

Η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Εύξεινο Πόντο ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου σε μια  τεράστιας σημασίας  από γεωπολιτικής άποψης περιοχή. 



Η νέο-οθωμανική Τουρκία του Σουλτάνου Ερντογάν απειλεί συνεχώς , και σύμφωνα  αμυντικούς αναλυτές «απειλεί»    συγχρόνως  σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα. 


Εν μέσω της εμβάθυνσης των εντάσεων μεταξύ του ΝΑΤΟ και  Ρωσίας, η Μόσχα  έχει προειδοποιήσει ότι θα εξουδετερώσει οποιεσδήποτε ενέργειες στη Μαύρη Θάλασσα οι οποίες  θα μπορούσαν να θεωρηθούν  ως απειλή για την ασφάλεια, αναφέρει σήμερα το ρωσικό *** πρακτορείο ειδήσεων Sputnik .


Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ στην περιοχή. 


Τώρα, η Μόσχα βλέπει τις ενέργειες της Άγκυρας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ως απειλή για τα εθνικά συμφέροντα της.


Στο Αιγαίο και Μεσόγειο  όμως,  Ελλάδα και Κύπρο υφίστανται τον ίδιο και μεγαλύτερο ιδιότυπο τουρκικό «εκφοβισμό» με σκοπό την κάμψη του ηθικού τους .


ellhniko-polemiko-naytiko

«Στόχος της Τουρκίας είναι αρχικά να προκαλέσει μια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Γάλλος γεωπολιτικός αναλυτής Alexandre del Valle.

«Ως μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να προκαλέσει έναν πόλεμο με τη Ρωσία.


Γι “αυτό και κατέρριψε το  ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 τον Νοέμβριο του 2015 .


Ο στόχος ήταν να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να εμβαθύνει την ρήξη του  με τη Μόσχα, στο όνομα της αλληλεγγύης των διατλαντικών σχέσεων»,  τόνισε ο εμπειρογνώμονας στο RIA Novosti.


Σύμφωνα με Del Valle, το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ είναι ένα πρόβλημα.


Η Άγκυρα χρησιμοποιεί το καθεστώς της στο ΝΑΤΟ για να «μπλοκάρει»  τόσο την Ελλάδα όσο και την  Κύπρο.


Ο Del Valle χαρακτήρισε επίσης την Τουρκία ως «κράτος μαφία» και μια χώρα που «βομβαρδίζει τους δικούς της ανθρώπους [Κούρδους]», ενώ  με τη χρήση του μεταναστατευτικού προβλήματος εκβιάζει με ωμό τρόπο  την Ευρωπαϊκή Ένωση. 


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει αναφανδόν  την ακραία ισλαμική  τρομοκρατία.


Κάποτε θα πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους, οι νέο-Οθωμανοί έχουν απλωθεί και απειλούν σε μια τεράστια περιοχή από την Κριμαία, το Αιγαίο έως την κυπριακή ΑΟΖ.


Σε απάντηση αυτών  αυξανόμενων προκλήσεων, η Ρωσία ήδη προβαίνει σε  αναβάθμιση των δυνατοτήτων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, μεταξύ των οποίων την ανάπτυξη προηγμένων στρατιωτικού υλικού και όπλων στην περιοχή.


Ελπίζουμε ότι  τόσο η χώρα μας  όσο και η Κύπρος θα πράξουν ανάλογα ενισχύοντας τις πολεμικές δυνατότητες ους για αυτό που έρχεται .

Ο χρόνος  πλέον σώθηκε και είμαστε ήδη στο « παρά πέντε».
*** πρακτορείο ειδήσεων Sputnik .

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: