Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ο Ερντογάν στέλνει επιστολή στον Πούτιν και συμφωνεί με Νετανιάχου ενώ ο Αλέξης βλέπει Κουτσούμπα και Λεβέντη...

A08A63EF58FB15FF46593B205DF19E8F
025cfa9μ
Του Στρατή Μαζίδη
Τα πάνω-κάτω επιχειρεί να φέρει ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στη διπλωματική κονίστρα ώστε να βγάλει τη χώρα του από την απομόνωση και το πιθανότερο είναι πως θα το πετύχει.

Ήδη έστειλε επιστολή στον Πούτιν με την οποία ζητά με το δικό του τρόπο συγγνώμη ενώ οι πρωθυπουργοί Ισραήλ και Τουρκίας ανακοίνωσαν τη συμφωνία συμφιλίωσης. 


Ως εκ τούτου ο Νετανιάχου αμέσως έσπευσε να δηλώσει την προτίμησή του να περάσει ο αγωγός αερίου μέσω Τουρκίας.


Το ενδεχόμενο η Αγκυρα να τα βρει με τη Μόσχα είναι εξίσου πολύ πιθανό. 


Εκτός του ότι «είναι πολλά τα λεφτά Αρη», ο συριακός πόλεμος έχει λάβει τέτοια τροπή ώστε η Αγκυρα να πλησιάζει πρακτικά κοντά στη γραμμή Δαμασκού - Μόσχας.


Άλλωστε σας έχουμε ήδη ενημερώσει μέσω της Freepen.gr πως έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία με την πρώτη να τάζει τον περιορισμό της στήριξης στους ισλαμιστές της αντιπολίτευσης αν βρει στήριξη στο κουρδικό υπό την έννοια να μη δημιουργηθεί το οποιοδήποτε κουρδικό μόρφωμα στο υπογάστριό της.


Όσο για την αποζημίωση που αξιώνουν οι Ρώσοι, μια χαρά μπορεί να την καλύψει εν όλω ή τμηματικά από τα $ 20 εκ. που θα λάβει η Τουρκία για το Μάβι Μάρμαρα, αν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θεωρεί πως αυτό αποτελεί αγκάθι.



Η ουσία είναι πως ο Ερντογάν κινείται.

Προσπαθεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Συμπεριφέρεται ως ηγέτης μιας δύναμης και σε κάποιο σημείο είναι όσα σημαντικά προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει η Τουρκία.


Στο κάτω κάτω, κι αυτά για να αποφέρουν καρπούς, πρέπει κάποιος να τα εκμεταλλευθεί.


Η μόνη χώρα που θα μπορούσε να το πετύχει αυτό είναι η Ελλάδα, μόνο που σήμερα δεν υπάρχουν πια Βενιζέλοι (Ελευθέριοι) αλλά Αλέξηδες και Κούληδες.


Την ώρα λοιπόν που έρχονται τα πάνω κάτω, ο Αλέξης Τσίπρας τι κάνει;

Τίποτε.

Τι έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα;

Τίποτε.

Οι προκάτοχοί του μιας και η κρίση Ισραήλ-Τουρκίας δεν είναι χθεσινή, πάλι τίποτε.

Απλά τηλεφωνεί στον Πάμπλο με τα ανοικτά πουκάμισα και συναντά τον Κουτσούμπα, το Λεβέντη, τη Φώφη και το Θεοδωράκη όχι για αυτά τα μείζονα ζητήματα αλλά τον εκλογικό νόμο και πως θα καταφέρει να επανεκλεγεί πρωθυπουργός-αχυράνθρωπος έστω και ως δεύτερος.


Κι ο Κυριάκος κύριε;
Έλα ντε, τι κάνει αυτός;
Είμαστε χαμένοι από χέρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: