Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΡΝΤΟΓΑΝ : « Η ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΙΖΑ Ή ΑΜΟΛΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟ» (βίντεο)

kyria-foto-5
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί να διεξάγει δημοψήφισμα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, εάν η ΕΕ δεν καταργησεί τη βίζα για τους Τούρκους υπηκόους.


FOTO1
Όπως φαίνεται, αυτόs ο ισλαμοφασίστας λύκος με ένδυμα προβάτου πιστεύει πραγματικά ότι η απόσυρση της προσφοράς της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ θα αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο απειλή για την Ευρώπη, η οποία στην πραγματικότητα δεν σκέφτονταν ποτέ σοβαρά τη χορήγηση της ιδιότητας του μέλους σε αυτό το ολοένα και πιο ριζοσπαστικό μουσουλμανικό καθεστώς.

FOTO2
Σύμφωνα με την Russia Today, η Τουρκία έχει και πάλι προειδοποιήσει ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα για να ασκήσει πίεση για την ένταξη της στην ΕΕ, εκτός αν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τα ταξίδια χωρίς βίζα.

«Εμείς παίρνουμε την δύναμή μας από το έθνος μας. Εάν η διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ΕΕ δεν προχωράει, όπως προσπάθησε να πει ο πρόεδρος ο Ερντογάν, τότε μπορούμε να ρωτήσουμε το κοινό αν θα πρέπει να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα πριν λίγες μέρες.


«Αλλά πιστεύουμε ότι η κοινή λογική θα κυριαρχήσει στις συνεδριάσεις», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου. «Θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας με την ΕΕ, ιδίως στη συμφωνία για ταξίδια χωρίς βίζα, θέλουμε κάτι το οποίο αποτελεί δικαίωμά μας».
Βέβαια, είναι αρκετά παράλογη η απαίτηση της Τουρκίας για ένα ’δικαίωμα’ της από την Ευρώπη από τη στιγμή μάλιστα που ουσιαστικά δεν έχει καθόλου δικαιώματα στην Ευρώπη.

FOTO3
Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την ΕΕ, σημειώνοντας ότι η ψήφος Brexit της Βρετανίας θα μπορούσε να οδηγήσει την Τουρκία να διεξάγει δημοψήφισμα για την προσπάθεια ένταξης της. Τα σχόλια του Ερντογάν ήρθαν ως επακόλουθο αφότου ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκερ υπενθύμισε στην Τουρκία ότι, προκειμένου να ενταχθεί στο καθεστώς χωρίς βίζα, θα πρέπει να εκπληρώσει και τους 72 όρους με εντολές της ΕΕ.

«Εάν ο Ερντογάν προσπαθεί σοβαρά να βγει από τη συμφωνία για τους πρόσφυγες, τότε θα είναι δική του αρμοδιότητα να εξηγήσει στους Τούρκους γιατί δεν μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Εάν η Τουρκία πληροί και τις 72 προϋποθέσεις για την άρση της απαίτησης βίζας, που έχουμε διατυπώσει μαζί, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να αρνηθεί ταξίδια χωρίς βίζα για τους πολίτες του», πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Δυστυχώς όμως η Τουρκία δεν βρίσκεται καθόλου κοντά στην επίτευξη ενός η περισσότερων από τους όρους πόσο μάλλον και τους 72.

Ως αντεπίθεση στον Γιούνκερ, ο Ερντογάν απείλησε και πάλι την ΕΕ με την εξαπόλυση μιας πλημμύρας προσφύγων, καθώς περίπου τρία εκατομμύρια μετανάστες ζουν σήμερα στην Τουρκία. Αυτός είναι ο ίδιος άνθρωπος που πιστεύει ότι οι μουσουλμάνοι… ανακάλυψαν την Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: