Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Μόναχο: Ένα χρόνο σχεδίαζε την επίθεση ο 18χρονος Ιρανογερμανός

munich-shooter
Ο 18χρονος Ιρανογερμανός δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο, σχεδίαζε την επίθεση για ένα χρόνο, σύμφωνα με αποδείξεις που εντοπίστηκαν στο σπίτι του, δηλώνουν οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία.


Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι οι ανακριτικές αρχές δε στάθηκε δυνατό ν' ανακρίνουν τους γονείς του δράστη, ενώ το πιστόλι με το οποίο έκανε την επίθεση, είχε αγοραστεί παράνομα από το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης και αυτόχειρας, ένας μοναχικός νέος, χωρίς πολιτικά κίνητρα, θύμα bullying στο παρελθόν και με ψυχικά προβλήματα, είχε προμελετήσει την πράξη του: έχοντας κάνει πειρατεία στον λογαριασμό του Facebook ενός κοριτσιού, είχε προσελκύσει στο εστιατόριο McDonald's του εμπορικού κέντρου συνομηλίκους του διαφημίζοντας προσφορές για τη χθεσινή ημέρα.

Στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες, πράγμα που σημαίνει ότι υπολόγιζε να σκοτώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Σύμφωνα με πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εσωτερικό του εστιατορίου McDonald's, ενώ ένας πέμπτος σκοτώθηκε στον εξωτερικό του χώρο.
Το νεαρότερο θύμα ήταν 13 ετών. Τα υπόλοιπα, μέχρι 21 ετών, εκτός της 45χρονης γυναίκας.

Ο 18χρονος Έλληνας Χουσεΐν Νταϊτσίκ από τη Θράκη βρισκόταν στο Μόναχο με τη αδελφή του.
Πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το McDonald's και σύμφωνα με μαρτυρίες έσπρωξε μακριά την αδελφή του, όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ.
Μαθαίνοντας την είδηση, ο πατέρας του υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται.

Οι αρμόδιες αρχές στη Βαυαρία ανακοίνωσαν ακόμη ότι ότι τα θύματα της αιματηρής επίθεσης στο Μόναχο δεν ήταν συμμαθητές του δράστη.


http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/24/calls-for-eu-wide-gun-law-as-munich-killer-buys-glock-9mm-on-dar/



Δεν υπάρχουν σχόλια: