Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΣΤΑ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ;

579a377967b0a915f09407d4
cebdceafcebacebfcf8o1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μια επιδεικτική φωτογραφία  δημοσιεύεται σήμερα στον τουρκικό τύπο που δείχνει ένα πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής να κάνει περιπολία κοντά στις ακτές της ελληνικής νήσου Ψερίμου, προφανώς για να προβάλλει το γεγονός πως οι Τούρκοι ψάχνουν ντεφάκτο ακόμα και σε ελληνικό έδαφος για να βρουν τους κομάντος που δραπέτευσαν από την Τουρκία μετά το πραξικόπημα, προφανώς φοβούμενοι για την ίδια τους την ζωή.

 
Οι νησιώτες εκεί επιμένουν ότι στον τόπο τους «κάτι έγινε» το τελευταίο διήμερο.

«Από προχθές το βράδυ γύρω στα μεσάνυχτα μέχρι και χθες γύρω στις 3 το μεσημέρι, ελικόπτερα πετούσαν συνεχώς, ανά 20-30 λεπτά, από πάνω μας, ενώ και σκάφη του Λιμενικού τριγυρνούσαν εδώ χθες και προχθές. 


Χθες, πάλι, στρατιώτες μας πήραν τα όρη και τα βουνά ψάχνοντας…» περιγράφει στο in.gr η Ειρήνη Κεχαγιά που διατηρεί καφενείο στην Ψέριμο.


Όλα αυτά, όπως λέει, έγιναν, «από την ώρα που δυο-τρεις ντόπιοι ενημέρωσαν τις αρχές ότι αργά το βράδυ της Τρίτης είδαν από απόσταση καμιά δεκαριά ένοπλους ένστολους, σαν άνδρες ειδικών δυνάμεων, παραταγμένους στη σειρά, σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό. Διέκριναν και το φως από τα όπλα τους, ενώ και εμείς είδαμε φουσκωτά στο νησί μας αυτές τις μέρες…»

 
Η κατάσταση αυτή δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, καθώς οι πληροφοριες αναφέρουν για απροσδιόριστο αριθμό Τούρκων στρατιωτικών που προσπαθεί να διαφύγει καταδιωκόμενοι από τις τουρκικές δυνάμεις της Στρατχωροφυλακής και Ακτοφυλακής.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: