Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΑΘΟΥΣ: «ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»! Σε φρούριο μετατρέπει η Μέρκελ τη Γερμανία για το φόβο των τζιχαντιστών

μερκελ-προσφυγες-600x295
«Παραχωρώ συνήθως αυτή τη συνέντευξη Τύπου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές , όμως νομίζω ότι κυρίως μετά τις τρομερές επιθέσεις στο Βίρτσμπουργκ, το Μόναχο και το Ανσμπαχ, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να την κάνουμε σήμερα», δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.


«Οι φρικτές επιθέσεις στη Γερμανία στο Βίρτσμπουργκ και το Άνσμπαχ είναι ισλαμιστική τρομοκρατία» τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ που διέκοψε τις διακοπές της προκειμένου να ανακοινώσει τα μέτρα ασφαλείας ενάντια στους τζιχαντιστές.

«Πρόκειται για πράξεις που γίνονται σε χώρους όπου θα μπορούσε να είναι καθένας από εμάς», συμπλήρωσε.

«Το Φθινόπωρο θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας.
Πολλά μέτρα έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Μεταξύ άλλων, η διατήρηση των δεδομένων, η καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και η διεθνής συνεργασία μεταξύ των αρχών της ασφάλειας στην Ευρώπη. 
Ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η ασφάλεια στη χώρα μας», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Δύο πρόσφυγες εξαπέλυσαν τρομοκρατικές επιθέσεις γεγονός που σημαίνει ότι πρόδωσαν τη χώρα που τους δέχτηκε αλλά και τους υπόλοιπους πρόσφυγες» συνέχισε παραδεχόμενη ουσιαστικά ότι ήταν λάθος η πολιτική των ανοικτών συνόρων την οποία υποστήριζε.

«Με τις πράξεις αυτές, οι τρομοκράτες θέλουν να υποβαθμίσουν τη συνοχή μας.
Να σπείρουν το μίσος και το φόβο μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών» τόνισε η κυρία Μέρκελ.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο” τόνισε η καγκελάριος, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες επαναπατρισμού, γεγονός το οποίο όπως είπε σημαίνει «συνεργασία με το Αφγανιστάν και τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε…
Έχουμε κάνει πολλά τους τελευταίους μήνες.
Πρέπει να διασφαλιστεί ο τρόπος ζωής μας για να εξασφαλιστεί στο μέλλον μας».

«Εμείς θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε τις βάρβαρες πράξεις, να εντοπίσουμε τους υπεύθυνους και να τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Οι τρομοκράτες εκμεταλλεύονται την προσφυγική κρίση» ανέφερε: «Ξέρουμε ότι μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, οι μαχητές του Iσλαμικού Κράτους χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες για να διεισδύσουν σε άλλες χώρες και να εξαπολύσουν τρομοκρατικές πράξεις».

Αναφερόμενη επίσης στις εξελίξεις στην Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε για ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα και σημείωσε πως έχει έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

«Πιστεύω ότι το τουρκικό καθεστώς θα πρέπει να δράσει εναντίον των πραξικοπηματιών με όλα τα μέσα δικαίου», υπογράμμισε με νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: