Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ο Σόϊμπλε παρεξηγήθηκε με την κάρτα Τσακαλώτου και την αναφορά στον …Σκρουτζ!

clipboard03-7-thumb-large
Οι Γερμανοί ενοχλήθηκαν από την χριστουγεννιάτικη κάρτα που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο γερμανικό αντίστοιχο υπουργείο!


 Αιτία ότι γινόταν αναφορά στον Εμπενίζερ Σκρουτζ!

Όπως λέμε στην Ελλάδα “ας πιουν ξύδι”.
Και κυρίως ας πάψουν να πιστεύουν όσα η κυβέρνησή τους λέει.
Όπως για παράδειγμα ότι “ταϊζουν τους τεμπέληδες Έλληνες” κι άλλα σχετικά.
Όσο κι αν τους φαίνεται παράδοξο ακόμη και προσβλητικό, ο μέσος Έλληνας έχει ταυτίσει στην καλύτερη περίπτωση των κ.Σόϊμπλε με τον Σκρουτζ!
Γιατί υπάρχουν κι άλλοι που δεν τον ταυτίζουν μόνο με τον Σκρουτζ…

H πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη κάρτα του Υπουργείου Οικονομικών, δεν ξέφυγε από την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Το Spiegel Online, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, στην αρχική του σελίδα, σχολιάζει τον πρωτότυπο αν μη τι άλλο τρόπο που επέλεξε το ελληνικό υπουργείο να στείλει τις ευχές του λέγοντας: «Ακόμη και οι κάρτες των Χριστουγέννων μπορεί να έχουν πολιτική διάσταση.

Αυτό επιβεβαιώνει το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με μια ευχετήρια κάρτα που απεικονίζει τον Εμπενίζερ Σκρουτζ. Τσιγγούνηδες σαν τον φανταστικό ήρωα της νουβέλας του Ντίκενς υπάρχουν, σύμφωνα με τη ματιά των υπαλλήλων του υπουργείου, ακόμη και σήμερα».

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα η ελληνική κυβέρνηση προσφάτως προκάλεσε εκ νέου αρνητικές αντιδράσεις στους δανειστές όταν εξήγγειλε δώρο Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους, χωρίς όμως προηγούμενη ενημέρωση των δανειστών, οι οποίοι από το 2010 στηρίζουν χρηματοδοτικά τη χώρα.

upoik-karta

Δεν υπάρχουν σχόλια: