Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Τραγωδία: Βρέθηκε απανθρακωμένος ο Ελληνας πρεσβευτής στην Βραζιλία

amoiridis
ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΛΕΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ;

Τραγικό ήταν το αποτέλεσμα της αναζήτησης του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, από τις βραζιλιανικές Αρχές, καθώς πριν από λίγη ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το πτώμα του απανθρακωμένο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου.
Μια περιοχή που δεν είχε κανένα λόγο να βρεθεί από μόνος του  πρεσβευτής.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο για το πώς κατέληξε εκεί ο πρέσβης και ποιος μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατό του, όμως η αλήθεια είναι ότι υπήρχε εξαρχής η υποψία για αρνητική κατάληξη της υπόθεσης του Αμοιρίδη που αγνοείτο από τη Δευτέρα, καθώς την αναζήτησή του είχε αναλάβει η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το ερώτημα είναι πού είχε μπλέξει ο Ελληνας πρεσβευτής, γιατί η υπόθεση δεν δείχνει να σχετίζεται με τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Σε μία χώρα που όλοι στο διπλωματικό σώμα θέλουν να βρεθούμε και όλοι αγαπάνε τους Ελληνες, το πιο εύκολο είναι να είσαι πρεσβευτής της Ελλάδας. Αρκεί να μην μπλέκεσαι σε περίεργες καταστάσεις, δεδομένης της υψηλής εγκληματικότητας της χώρας.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής. 

«Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είχε πει ο εκπρόσωπος εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα. 

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία, μιλώντας στην εφημερίδα Folha, είπε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την εξαφάνισή του.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Η σύζυγός του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του. 

Προς το παρόν ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια, ούτε το ελληνικό προξενείο στο Ρίο έχουν πραγματοποιήσει οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο σχετικά με την υπόθεση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: