Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Ολόκληρη η συμφωνία Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν για τη Συρία που θα οδηγήσει στην καταστροφή της Τουρκίας από τους συμμάχους της

putin-1
Βήμα βήμα εκπληρώνονται οι προφητείες

Toυ Βασίλη Καπούλα
Το μεγαλύτερο γεωπολιτικό παίγνιο όλων των εποχών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή με την Ρωσία και προσωπικά τον σκακιστή Β.Πούτιν να αναδεικνύεται νικητής. Συγκλονιστικές πτυχές της συμφωνίας Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν για το συριακό αποκαλύπτει το pentapostagma.gr.

Πλέον είναι θέμα χρόνου πριν ο Ερντογάν δολοφονηθεί ή η Τουρκία πεταχτεί εκτός ΝΑΤΟ. Συλλήψεις ΝΑΤΟικών στο Χαλέπι, πτώση Tu-154, δολοφονία Ρώσου Πρέσβη, «διπλωματικές» απειλές ΗΠΑ και δημόσιες απειλές από αμερικανικές εφημερίδες συνθέτουν ένα παζλ που παραπέμπει καθαρά σε εποχή Ψυχρού Πολέμου.
Παρακάτω θα δείτε και την λίστα των ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων που συμφώνησαν με την εκεχειρία. 

Το πρώτο σίγουρο αποτέλεσμα των συμφωνιών είναι ότι οι ΗΠΑ πετάχτηκαν εκτός Συρίας και σταδιακά εκτός Μ.Ανατολής.
Έπειτα το δεύτερο είναι ότι ένας μεγάλος πόλεμος έρχεται στη Μέση Ανατολή μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι δια αντιπροσώπων αλλά γενικευμένος.

Σήμερα όπως σας είχε αποκαλύψει το pentapostagma.gr, υπογράφτηκαν τρία έγγραφα, το πρώτο ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την «μετριοπαθείς αντιπολίτευση» για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός στο σύνολο του συριακού εδάφους», το δεύτερο για την εφαρμογή μέτρων επαλήθευσης της τήρησης της κατάπαυσης του πυρός και το τρίτο, «μια διακήρυξη βούλησης -των εμπολέμων- για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης.

Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε παράλληλα μείωση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία ενώ συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας και είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού, και τον Υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Συρία μένει ακέραιη αλλά για λόγους που εξυπηρετούν καθαρά ρωσικά συμφέροντα δημιουργούνται ζώνες επιρροής.
Η Ρωσία ελέγχει πλήρως τα παράλια και γι αυτό αναβαθμίζει τις ρωσικές βάσεις σε Ταρτούς, Χμειμ, το Ιράν θα έχει τον σιιτικό διάδρομο και αποκτά και αυτό βάση στη Συρία ενώ η Τουρκία θα ελέγχει τη Β.Συρία και ίσως της επιτραπεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ώστε να προχωρήσει προς τη Ράκκα.

Σύμφωνα με το ρωσικό στρατηγικό πλάνο η Τουρκία είναι θέμα χρόνου πριν διαλυθεί από τους ίδιους τους πρώην συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.
Αυτό γιατί:

Θα της επιτραπεί πιθανότατα να προχωρήσει προς Ράκκα – καθαρίζοντας ήδη την περιοχή για τον Μ.Άσαντ – ώστε να συγκρουστεί με τους Κούρδους και τις ΗΠΑ, που ήδη έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις στην περιοχή ενώ θα εμπλέκεται συνέχεια σε συγκρούσεις με Κούρδους εντός Τουρκίας και εκτός στη Β.Συρία. Ήδη οι Αμερικάνοι εξοπλίζουν τους Κούρδους με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS.

Ένα ακόμη «δώρο» του Β.Πούτιν προς τον Ρ.Τ.Ερντογάν είναι να περάσει ο αγωγός South Pars από Ιράν-Ιράκ-Συρία-Τουρκία μετά την συμφωνία της κρατικής ρωσικής εταιρείας «Gazprom» με την Τεχεράνη.
«Για την αποπληρωμή του χρέους προς τη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου στο πλαίσιο της ανάπτυξης του τομέα «South Pars, επιτύχαμε μια σπουδαία συμφωνία», δήλωσε  ο αναπληρωτής πρόεδρος της «Gazprom» Αλεξάντερ Μεντβέντεφ.
Η ρωσική εταιρεία «Gazprom» (30% ), μαζί με τη γαλλική Total (40%) και την Petronas της Μαλαισίας (30%) συμμετείχαν στην 2η και 3η φάση της ανάπτυξης του τομέα «South Pars» στον ιρανικό τομέα του Περσικού Κόλπου.

Πρόκειται για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα ξεκινά από το κοίτασμα South Pars – North Dome του Περσικού Κόλπου, που αποτελεί «το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο»  με στόχο να διασχίσει τη Συρία προς την Ευρώπη, ακυρώνοντας τον αγωγό από το Κατάρ, που είχε την υποστήριξη της Δύσης.

Δηλαδή νέα σύγκρουση με ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Οι ρωσικές παγίδες είναι πολλές αλλά ο Ερντογάν δεν έχει άλλη επιλογή. Η Δύση και οι ΗΠΑ θέλουν Κουρδιστάν, την ανατροπή του και την ανάδειξη του Α.Νταβούτογλου στην εξουσία και αυτό το γνωρίζει καλά ο «Σουλτάνος». Για αυτό και διορίζει φιλορώσους στρατιωτικούς στο ΝΑΤΟ. Δεν εμπιστεύεται πλέον τους δυτικο-αναθρεμμένους.

Εκλογές στη Συρία θα γίνουν σε δυο χρόνια αλλά νικητής θα είναι ο έμπιστος του Μ.Άσαντ με τον γιο του να μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο.
Οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στη σύγκρουση. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κάλεσε Σαουδική Αραβία και Κατάρ να ενταχθούν στην ρωσο-τουρκο-ιρανική συμφωνία. Πάλι εκτός οι ΗΠΑ….

Η συντριβή του μοιραίου ρωσικού αεροσκάφους έχει σχέση με τους Δυτικούς και όχι μόνο αιχμαλώτους στο Χαλέπι; Ναι λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Γι αυτό και η Ρωσία ψάχνει να εντοπίσει ποια χώρα έδωσε διαταγή δολοφονίας του Α.Καρλόφ.

Πρόκειται για διαταγή «Ατλαντιστών»  εναντίον Ρωσίας και Τουρκίας τονίζει ο σύμβουλος του Β.Πούτιν, Α.Ντούγκιν.

Πάντως ζητήθηκε από την Τουρκία να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση τους και η Μόσχα έδωσε αρνητική απάντηση καθώς βρίσκονται σε φάση ανάκρισης. Αμέσως μετά έπεσε το αεροσκάφος.

Τι έλεγαν εξοργισμένα τα Αμερικανικά ΜΜΕ και γιατί προκάλεσαν την Μόσχα πριν την Σύνοδο Ιράν-Τουρκίας-Ρωσίας.

«Η Δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη ήταν αντίποινα για τα εγκλήματα πολέμου» ανέφερε αμερικανικό δημοσίευμα 

Η εικόνα του δολοφόνου του Ρώσου πρέσβη να στέκεται πάνω από το πτώμα του Α.Καρλόφ ήταν σοκαριστική αλλά όχι αιφνιδιαστική. Ο Α.Καρλόφ ήταν η δημόσια εικόνα ενός δικτάτορα που με πολλά εγκλήματα πολέμου.

Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Βλέποντας τον θάνατο του Α.Καρλόφ, θυμήθηκα την περίπτωση του Ernst vom Rath, ενός Ναζί διπλωμάτη στη Γαλλία που σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο από Εβραίο μαθητή το 1938!

Όπως ο Καρλόφ, έτσι και ο Rath ήταν η δημόσια εικόνα ενός εγκληματία, σε αυτή τη περίπτωση της γενοκτονίας που προκάλεσε ο Α.Χίτλερ.
Αλλά και ο ίδιος ο Μ.Ομπάμα δημόσια κάλεσε για «πράξη αντεκδίκησης» εναντίον της Ρωσίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια: