Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αποστολή κρούσης του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ε.Αποστολάκη στο «Τρίγωνο των Βερμούδων» με «καταρρίψεις» τουρκικών μαχητικών

«Ισχυρό μήνυμα» του Έλληνα αρχηγού των ΕΔ στους Τούρκους «πασάδες» ήταν η χθεσινή πτήση του στα Δωδεκάνησα, ότι αν προκαλέσουν θα δεχθούν και τις ισχυρές συνέπειες από την χώρα μας.

Η προσοχή του ΓΕΕΘΑ  έχει επικεντρωθεί επισταμένα το τελευταίο διάστημα  ειδικά στο «τρίγωνο του διαβόλου» μεταξύΚαρπάθου – Ρόδου – Καστελόριζου – Ρεθύμνου, λαμβάνοντας υπόψιν και τις δηλώσεις Ερντογάν περί  « συνόρων της καρδιάς» και άλλα τέτοια ανατολίτικα παραμύθια .

 

 

   

 

Χθες είχαμε σύμφωνα με την *** ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ  παρακολούθηση δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης της πολεμικής αεροπορίας ΠΑ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ειδικά λόγω των βλέψεων της Τουρκίας στην περιοχή με αεροναυτικές ασκήσεις και διάφορα «τρικ» , με τα οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία.

 

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκπαίδευσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους, αναφέρει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας .

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της 115 ΠΜ και έλαβε μέρος σε πτήση προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 340 Μοίρας, επιβαίνων σε μαχητικό αεροσκάφος F-16 Blk 52+, σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε στην πτήση επιβαίνων στο έτερο αεροσκάφος του σχηματισμού.

Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, στη θαλάσσια περιοχή νότιου-νοτιοανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Δία – Καρπάθου – Ρόδου – Καστελόριζου – Ρεθύμνου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο από πλευράς Τούρκων και όλα τα σχέδια τους ανέκαθεν είχαν αυτά τα νησιά στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τους από την 7η Μαρτίου 1948 και μετά όταν παραδόθηκαν από τους συμμάχους τότε στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

Η στρατηγική σημασία αυτών των νήσων είναι τεράστια και φτάνει για να ελεγχθεί ολόκληρο το Αιγαίο.

 

 

 

Το νοητό τόξο Κάρπαθος –Καστελόριζο-Κρήτη έχει την κωδική ονομασία και στο ΝΑΤΟ και «θύρα» διότι ελέγχει την είσοδο και την έξοδο από το Αιγαίο, και όποιος το κατέχει ελέγχει πολλά περισσότερα από τρία νησιά , ειδικά τώρα που η Ανατολική Μεσόγειο , ευρίσκεται σε έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.   

 

 

 

 

Τυχαία σαφώς και δεν μετέβη ο Έλληνας ΑΓΓΕΘΑ  στην περιοχή αυτή, ως έμπειρος αξιωματικός που χαίρει της εκτιμήσεων των Αμερικανών επιτελών που είναι άκρως απαιτητικοί και δύσκολοι .

 

Ο ίδιος ο Ναύαρχος διαβλέπει προσπάθειες αμφισβήτησης της συνθήκης της Δωδεκανήσου από την Τουρκία, την πιθανότητα πρόκλησης επεισοδίου με σκοπό την εκ νέου αμφισβήτηση όλου του νομικού πλέγματος  της μεταβίβασης όλων αυτών νησιών στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1948.

 

Στόχος τον οποίο οι νέο-οθωμανοί του Ερντογάν υπηρετούν με θρησκευτική  ευλάβεια εδώ και μεγάλο διάστημα αναπροσαρμόζοντας ακόμη και τα σχέδια τους , ειδικά για το Καστελόριζο.

Εμπόδιο σε όλο αυτό το τουρκικό παραλήρημα, αποτελούν  οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που είναι και ο σημαντικότερος παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

 

Όσο οι Τούρκοι θα θεωρούν ότι σε ενδεχόμενη επίθεση κατά της Ελλάδας θα έχουν να χάσουν πάρα πολλά  σε έμψυχο και άψυχο υλικό,  θα «κοιτούν» από μακριά χωρίς να παρεμβαίνουν…αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα εισβάλλουν άμεσα και επιτόπου.

 

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας με συστήματα στρατηγικού χαρακτήρα, είναι η μόνη ενδεδειγμένη και αξιόπιστη λύση.

 

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θέλουν την ενίσχυση μέσω FMS τουλάχιστον 23 μαχητικών 5ης γενιάς  F-35, τον εκσυγχρονισμό  των υπαρχόντων αεροσκαφών F-16 στο επίπεδο «V» με ραντάρ AESA, ύψους, τρία αντιτορπιλικά κλάσεως  Arleigh Burke καθώς και την προμήθεια ΤΟΜΑ .

Απλά πράγματα που πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για την νυν κυβέρνησα του ΣΥΡΙΖΑ…αλλά και για την επόμενη όποια θα είναι.

Οι Τούρκοι κινούνται ακάθεκτοι στα σχέδια τους και μόνο η Ελλάδα στην περιοχή αποτελεί «αξιόπιστο» κίνδυνο για αυτούς.

 

Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα…ο Ρώσος Τσάρος Αλέξανδρος ΙΙ είχε δηλώσει ότι η… Ρωσία έχει μόνο δύο συμμάχους « το ναυτικό και τον στρατό της», η Ελλάδα όμως έχει έναν και είναι πανίσχυρος…. την Παναγιά μας … και αυτό το γνωρίζουν οι Αγαρηνοί-Τούρκοι εκτιμώντας τι τους αναμένει .

 

 

http://www.geetha.mil.gr/el/briefing-el/press-el/6172-parakoloythhsh-drasthriothtwn-epicheirhsiakhs-ekpaideyshs-pa-apo-ton-archhgo-geetha.html

 

*** ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ  

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: