Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Τελικά ποιος κάνει Κουμάντο στην Εθνοφυλακή;

Φανταστείτε το «Mπάκακα» που έχουν οι Αριστεροί με το που βλέπουν ακόμη και στολή Εκστρατείας  για να βγάζουν  τέτοια σπυράκια !


Το μένος που έβγαλε ο Υπουργός Εσωτερικών   που χρημάτισε σε ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος ,Μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 1990 και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής …Εναντίον των Εθνοφυλάκων δεν λέγεται !

Στην εγκύκλιό του για την  Παρέλαση των Πολιτικών τμημάτων κατά στην 28η Οκτωβρίου αναφέρει χαρακτηριστικά : Τάγματα της Εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν! (Μόνο που η Εθνοφυλακή δεν είναι Πολιτικό τμήμα και δεν υπάγεται στο ΥΠΕΣ!

Ξεχνάει όμως ο (Κόκκινος Πάνος) οτι τα Τάγματα Εθνοφυλακής που  κακώς  τα αναφέρει , γιατι αναφέρεται  στα ***Ταγματα Εθνοφυλακής Αμύνης (ΤΕΑ)  που οργανώθηκαν το 1948  και καταργήθηκαν το 1982  …Όταν  Οργανώθηκε  και η Εθνοφυλακή !



***Το 1982 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με υπουργό Άμυνας τον  ***Ανδρέα Παπανδρέου, αποφάσισε την διάλυση και κατάργηση των ΤΕΑ και την αντικατάστασή τους από ***την Εθνοφυλακή, που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Λέτε όμως να μην το ήξερε  αυτό ο Κόκκινος Πάνος τους Σύριζα ; Όχι βέβαια αλλά ήθελε και αυτός όπως πολλοί τελευταία στο Σύριζα την δημοσιότητα ,άλλος με τις λεσβίες και τους Ομοφυλόφιλους ,Κάποιος άλλος με τις υιοθεσίες παιδιών και άλλος να το παίζει Θεός και αλλάζει φύλλο στα παιδιά της Ελλάδος με μια δήλωση ..Πίσω να έμενε ο Πάνος ;


Τι είναι όμως η Εθνοφυλακή ;
Η Εθνοφυλακή αποτελεί τμήμα του Ελληνικού Στρατού. Σκοπό έχει την προάσπιση της χώρας. Μονάδες Εθνοφυλάκων υπάρχουν στην Ακριτική Ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στα νησιά.
Η επιλογή των Εθνοφυλάκων γίνεται με βάση ορισμένα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας με λευκό απολυτήριο στρατού, ή την εθελοντική κατάταξη, όπως και την εντοπιότητα με βάση το στρατόπεδο στο οποίο εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής.


Τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για την Εθνοφυλακή!
(Οι Εθνοφύλακές μας και οι Έφεδροι δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα στην προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους Εθνοφύλακές μας, αλλά και τους Εφέδρους, ότι πλέον με συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα για καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερο συντονισμό και συμμετοχή τους στην Εθνική Άμυνα της πατρίδας μας».)

Οι Εθνοφύλακες στα νησιά και στα σύνορα είναι ιδιαίτερα αγαπητοί, καθώς στις μονάδες υπηρετούν οι φίλοι και οι γείτονες και κάθε χρόνο πραγματοποιούν εντυπωσιακές ασκήσεις…



Η Εθνοφυλακή είναι αναπόσπαστο τμήμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. 
Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας.
Οι Μονάδες της έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.

Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άντρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στο πλαίσιο της αποστολής των Μονάδων τους.
* Για να γίνει κανείς εθνοφύλακας:


α) Βασική προϋπόθεση είναι η αγάπη προς την πατρίδα και η πίστη προς τον θεσμό και τον σκοπό του, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση της Ελλάδας από κάθε ξένο επιβουλέα.


β) Επόμενη προϋπόθεση είναι η κατοχή λευκού απολυτηρίου και η σωματική ικανότητα (ένοπλος κατά τη θητεία του).
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει περάσει στην εφεδρεία, δηλαδή να μην καλείται από καμία άλλη στρατιωτική μονάδα σε περίπτωση επιστράτευσης.
Η ηλικία κατά την οποία συμβαίνει αυτό είναι περίπου στα 35 – 41 ετών ανάλογα με την ειδικότητα και τη Μονάδα που υπηρέτησε.

γ) Τέλος πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής στην οποία εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής.Οι μονάδες Εθνοφυλακής δραστηριοποιούνται κυρίως στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όπου είναι και ο χώρος ευθύνης τους.


Εμείς να σημειώσουμε οτι οι Εθνοφύλακες παίρνουν μέρος σε όλες τις Διακλαδικές Ασκήσεις  των ΕΝόπλων Δυνάμεων και αποσπούν τα Εύσημα απο την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ !

Το Ερώτημα είναι τι ζόρι τραβάει ο Σκουρλιέτης με τους εθνοφύλακες και αν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος πως του Επιτρέπει να έχει λόγο ποιες  Μονάδες του Στρατεύματος θα λάβουν μέρος της Παρέλαση όπου θα παρελάσουν Τμήματα του Στρατεύματος  ;


Εκτός και αν κάποιοι θέλουν να αντικαταστήσουν την «Εθνοφυλακή με την Πολιτοφυλακή» …Υπήρχε προεκλογικό πρόγραμμα του Σύρια να μην ξεχνιόμαστε !
Τελικά ποιος  όμωςκάνει Κουμάντο στην  Εθνοφυλακή και στο Στράτευμα γενικότερα ….Το ΥΠΕΘΑ ή κάποιοι άλλοι ; γιατί και απο τον ΑΝΥΕΘΑ Βίτσα δεν ακούσαμε κάτι ;

***Ταγματα Εθνοφυλακής Αμύνης (ΤΕΑ)

***Το 1982 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,

***Ανδρέα Παπανδρέου, αποφάσισε την διάλυση και κατάργηση των ΤΕΑ

***την Εθνοφυλακή,

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: