Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Iσραήλ εναντίον Τουρκίας: Ο Ερντογάν επέβαλε φορολογικά μέτρα δισ. δολ. για να εξοπλιστεί η Τουρκία με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει λίγο πριν εισέλθει σε πόλεμο!


Απίστευτο και όμως τουρκικό! 
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν βλέποντας το ξέσπασμα ενός μεγάλου πολέμου να είναι προ των πυλών στην ευρύτερη περιοχή με την Συνθήκη της Λωζάνης να καθίσταται «νεκρό γράμμα» ,  επέβαλε φόρους για να χρηματοδοτηθούν  τα τουρκικά εξοπλιστικά προγράμματα!


Οι φόροι αυτοί θα αποδώσουν αρκετά δισ στο ειδικό ταμείο «εθνικής άμυνας» που δημιούργησε ο «Σουλτάνος».

Ετσι, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα φορολογικά μέτρα που έχουν ως στόχο να προσθέσουν στα ταμεία  28 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες ($ 8 δισεκατομμύρια) για το 2018, σύμφωνα με τον όρο του προγράμματος  Medium (MTP).
 
 
Το πρόγραμμα στοχεύει σε ετήσιο ρυθμό αύξησης 5,5% για την περίοδο  2018-2020.

«Ο φόρος θα μεταφερθεί άμεσα στο ταμείο της αμυντικής βιομηχανίας, όμως το ταμείο δεν αποτελεί μέρος του κρατικού προϋπολογισμού»,δήλωσε ο Naci Agbal σε ομιλία του στο Οικονομικό Σύνοδο Κορυφής της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα μέτρα, η κυβέρνηση θα διαθέσει επιπλέον των 8 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (2.320.000.000 $) των υφιστάμενων εσόδων της σε αμυντικές δαπάνες, προκειμένου να αυξηθεί η στρατιωτική δύναμη της χώρας στην περιοχή.
 
Ο Agbal δήλωσε ότι το μερίδιο της αμυντικής βιομηχανίας στα έσοδα από τους εταιρικούς φόρους θα αυξηθεί στο 6 τοις εκατό από το σημερινό επίπεδο του 3,5 τοις εκατό άμεσα με την εφαρμογή του νέου μέτρου.
 
«Εργαζόμαστε σε μια νομική ρύθμιση η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την κατανομή μέρους του φόρου», δήλωσε ο ίδιος.
Η Τουρκία εφαρμόζει  ένα μέτρο το οποίο στην Ελλάδα έπρεπε να το είχε  εφαρμοστεί  από το 1832 και αυτό έχει να κάνει με την σύσταση ειδικού ταμείου «εθνικής άμυνας».
 
Σε αυτό το ταμείο θα συνεισφέρανε ακόμη και οι Έλληνες του εξωτερικού με σκοπό την αγορά οπλικών συστημάτων αιχμής λόγω του τουρκικού κινδύνου.

Η πρόταση είχε «ακουσθεί» και στην χώρα μας  από κάποιους λίγους βουλευτές αλλά η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τα συνεχή σκάνδαλα εδώ και πολλά χρόνια δεν «βοηθούσαν» καθόλου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η εθνική άμυνα αποτελεί ξεχωριστή υπόθεση από τα δημοσιονομικά κάθε κράτους για αυτό και απαιτείται σύσταση ειδικού ταμείου , ενώ τα μισθολόγια των στρατιωτικών χαρακτηρίζονται από τον όρο «ειδικά».

Καμία χώρα δεν υφίσταται χωρίς άμυνα και χωρίς ασφάλεια από τους εξωτερικούς εχθρούς της , αλλά αυτό φαίνεται να το αγνοούν πολλοί Έλληνες πολιτικοί , εσκεμμένα. 
Τι φοβάται ο Ρ.Τ.Ερντογάν και τρέχει τα εξοπλιστικά.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν βλέπει σύγκρουση συμφερόντων με το Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα, από το κουρδικό μέχρι τη Χαμάς και την Κύπρο. Κάτι που θα εξελιχθεί αρχικά σε πόλεμο «χαμηλής ισχύος» ή «δια αντιπροσώπων» και έπειτα στο πιο φονικό πόλεμο της περιοχής.

Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ταξιδιωτική οδηγία προς τους Ισραηλινούς που ταξιδεύουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ταξιδιωτική οδηγία, όποιος Ισραηλινός πολίτης επιλέξει να μείνει σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα παραβιάζει τον νόμο και όποιος εισέλθει σε τουρκοκρατούμενη περιοχή δια θαλάσσης θα λάβει μαύρη σφραγίδα στο διαβατήριό του.

Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, η Ισραηλινή Πρεσβεία στην Κύπρο συμβουλεύει σε όποιον της απευθύνεται να αλλάξει προορισμό και να μην μεταβεί στα κατεχόμενα, ενώ επισημαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είχε εκδώσει πριν μερικούς μήνες προειδοποίηση, καλώντας τους Ισραηλινούς να μην ταξιδεύουν και να μην διαμένουν στα κατεχόμενα μετά από την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι όλοι οι τουρίστες εκτός της ΕΕ θα μπορούν να εισέρχονται και να αποχωρούν μόνο μέσω των αναγνωρισμένων σημείων διέλευσης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: