Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Πέφτουν τουρκικά κορμιά στα βουνά του ελληνικού Πόντου

Νέα αποσχιστική οργάνωση σε Τραπεζούντα-Κερασούντα-Αργυρούπολη ένωσε τις δυνάμεις της με τους Κούρδους!


Νεκροί κατά δεκάδες Τούρκοι κομάντος στα βουνά του ελληνικού Πόντου από την παρουσία μιας νέα οργάνωσης που οι Τούρκοι την βαφτίζουν «τρομοκρατική» και την ονομάζουν «Bölücü Terör Örgütü» (BTÖ), δηλαδή Τρομοκρατική Αποσχιστική Οργάνωση.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών δυνάμεων JÖAK, JÖPER ακόμα και Bordo Bereli, επιχειρούν σε ένα μεγάλο τρίγωνο που περιλαμβάνει τις περιοχές Τραπεζούντας, Αργυρούπολης, (Gümüşhane) και Κερασούντας, σε έκταση 120 χιλιομέτρων.

Ο λόγος αφορά  νέες συντονισμένες επιχειρήσεις του ΡΚΚ στον Πόντο και στην Μαύρη Θάλασσα, μαζί με μια νέα οργάνωση με την ονομασία (SRS)  η οποία μαζί με τα μέλη του ΡΚΚ διαθέτει «μεγάλη δύναμη πυρός».
 
 
Οι Τούρκοι εντόπισαν ίχνη τους σε  περιοχή κοντά στην Τραπεζούντα και αυτό ανάγκασε τις τουρκικές αρχές να ξεκινήσουν ένα ανηλεές κυνηγητό για τον εντοπισμό τους στις περιοχές Gümüşhane και Giresun και προς την ύπαιθρο.

Στην ίδια περιοχή αρχικά επιχειρούσαν δύο άλλες «ειδικές μονάδες της στρατοχωροφυλακής με την επωνυμία «JOAK» και «JOPER», αλλά η κατάσταση ξέφυγε εντελώς από τον έλεγχο γι αυτό έστειλαν το «βαρύ πυροβολικό τους».

Ειδικές δυνάμεις των παραπάνω μονάδων μαζί με τους ειδικά εκπαιδευμένους καταδρομείς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Bordo Bareli έχουν ξεκινήσει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή της Τραπεζούντας και ειδικά στα άγρια βουνά αναζητώντας αντάρτες του ΡΚΚ και μέλη άλλων οργανώσεων που δρουν μυστικά εδώ και μεγάλο διάστημα.





 Για όσους μπορούν να κατανοήσουν η αποστολή των καλύτερα εκπαιδευμένων τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βουνά της Τραπεζούντας, ερμηνεύεται με στρατιωτικούς όρους και ως κίνηση απελπισίας για την σύλληψη πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένων «ανταρτών» όπως και να τους βαφτίζουν οι νέο-οθωμανοί.
 
 
Τα βρήκαν σκούρα οι Τούρκοι στρατηγοί και αποστέλλουν ότι καλύτερο έχουν για να σώσουν την παρτίδα.

Άλλωστε είναι γνωστό το πρόβλημα των Τούρκων ειδικά για αυτήν την περιοχή.

 
Μιλάμε για ελληνογενείς , αρμένιους, Λαζούς κά που ξέμειναν εκεί και ενώνονται με τους Κούρδους.




«Η περιοχή αυτή έχει καταστήσει αυστηρότερες τις επιχειρήσεις για τον τερματισμό της τρομοκρατίας», φέρεται να δήλωσε Τούρκος αξιωματικός.

Οι Bordo Bereli  ήρθαν στην περιοχή στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και συγκεκριμένα στο Gümüşhane και ξεκίνησαν αμέσως επιχειρήσεις  στην ύπαιθρο.

Οι Τούρκοι κομάντος υφίσταται την πιο δύσκολη δοκιμασία κινούμενοι σε όλες τις περιστάσεις μέσα από παρθένα εδάφη σε  ομίχλη και συχνά  σε μεγάλα υψόμετρα στα δάση της Μαύρης Θάλασσας, μέρα και νύκτα.

Αποστολή τους η ανεύρεση τρομοκρατών πριν έρθει ο βαρύς χειμώνας που θα δυσκολέψει αφάνταστα τέτοιου τύπου επιχειρήσεις, ενώ μαζί τους έχουν την συνδρομή ειδικά θωρακισμένων οχημάτων και drone.

Το PKK έχει εδώ και καιρό τροποποιήσει την στρατηγική του με επιθέσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου με στόχο να να προσελκυθούν και άλλες εθνοτικές ομάδες που ζουν εκεί, όπως Λαζοί, ελληνόφωνοι και αρμενόφωνοι μουσουλμάνοι, Γεωργιανοί κ.ά.



Στη μια, οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε αγωγό παροχέτευσης, σε φράγμα που βρίσκεται στο Κιουρτούν, του νομού Αργυρούπολης (Γκιουμουσχανά), προκαλώντας καταστροφές.


Στην άλλη επίθεση, ομάδα Κούρδων επιτέθηκε στο σταθμό της στρατοχωροφυλακής της ορεινής κωμόπολης Τσάλνταγ, που βρίσκεται νότια της Κερασούντας και ανατολικά της Πουλαντζάκης.

Η ουσία είναι ότι το αντάρτικο στον Πόντο φούντωσε από ότι φαίνεται για τα καλά και θα έχουμε ταχύτατα εξελίξεις.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: