Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Είχαν Άγιο! Σώθηκαν τελευταία στιγμή δύο ναύτες του μοιραίου υποβρυχίου που εξαφανίστηκε στην Αργεντινή

Άγιο είχανε δύο άνδρες μέλη του υποβρυχίου Σαν Χουάν της Αργεντινής που εξαφανίστηκε πριν από αρκετές μέρες στον Ατλαντικό.

 
Οι δύο άνδρες σώθηκαν γιατί δεν επιβάστηκαν ποτέ στο μοιραίο υποβρύχιο…
Ο ένας μάλιστα πήρε άδεια λίγα λεπτά πριν το Σαν Χουάν ξεκινήσει το ταξίδι του.

Το υποβρύχιο Σαν Χουάν της Αργεντινής εξαφανίστηκε για πάντα στον Ατλαντικό πριν από 12 ημέρες μαζί με 44 ψυχές, ωστόσο δύο άνδρες που επρόκειτο να ταξιδέψουν επίσης με το υποβρύχιο αυτό επίσης μέλη του πληρώματος δεν επιβιβάστηκαν σε αυτό πραγματικά την τελευταία στιγμή,  σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού, αναφέρει η εφημερίδα Clarin.

Σύμφωνα με τον Enrique Balbi ο ένας από τους δύο άνδρες πήρα άδεια και δεν συμμετείχε στην αποστολή επειδή η μητέρα του εισήχθε στο νοσοκομείο και έπροε να σταθεί στο πλευρό της.
O άλλος άνδρας, σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς λίγα λεπτά πριν το υποβρύχιο ξεκινήσει το μοιραίο ταξίδι του του δόθηκε η άδεια να φύγει γιατί έπρεπε να κανονίσει τα διαδικαστικά της αγοράς του νέου του σπιτιού….

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός τα άτομα που έπρεπε να είναι στο υποβρύχιο υπήρχαν άλλα 7άτομα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο sputnick ένας συγγενής από τα μελη του πληρώματος που χάθηκε στον ωκεανό.

Ανάμεσα σε αυτά τα επιπλέον άτομα ήταν δύο άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, της μονάδας Buzos Tacticos καθώς επίσης ένας υπάλληλος της Ναυτικής Υπηρεσίας πληροφοριών, είπε η πηγή σύμφωνα με τα όσα γνώριζε η γυναίκα του υπαλλήλου Ναυτικής Υπηρεσίας πληροφοριών που επέβαινε στο υποβρύχιο.
 
Συνεχίζονται οι έρευνες…χωρίες ελπίδες σωτηρίας
Την Παρασκευή ένα ρωσικό Antonov An-124 εστάλη για να βοηθήσει στους έρευνες του χαμένου υποβρυχίου. Προσγειώθκε στην πόλη Comodoro Rivadavia μεταφέροντα ένα υποβρύχιο ικανό να βουτήξει σε βάθος έως και 6.000 μέτρων (19.685 πόδια).

Σημειώνεται ότι το υποβρύχιο Σαν Χουάν με πλήρωμα 44 ατόμων σταμάτησε να απαντά σε κλήσεις στις 15 Νοεμβρίου 2017, όταν βρισκόταν εν πλων από την Ουσουάια για τη Μαρ δελ Πλάτα με 44 μέλη πληρώματος, ενώ διέθετε αποθέματα τροφίμων για αρκετές ημέρες.
 
To Ναυτικό της Αργεντινής δήλωσε την Πέμπτη ότι μια έκρηξη σημειώθηκε στο υποβρύχιο όταν εξαφανίστηκε. Ανώτεροι αξιωματούχοι του Ναυτικού πάντως  φοβούνται ότι ακόμα και αν δεν έχει χαθεί, δεν υπάρχει πλέον οξυγόνο.

Θλίψη και οργή
Ορισμένοι συγγενείς κατηγορούν το Πολεμικό Ναυτικό ότι εξέθεσε σε αχρείαστο κίνδυνο τους ναυτικούς επειδή τους έστειλε σε αποστολή με ένα υποβρύχιο ηλικίας άνω των 30 ετών για το οποίο εκφράζονται υπόνοιες ότι δεν είχε συντηρηθεί όπως έπρεπε. Οι ένοπλες δυνάμεις διαψεύδουν αυτήν την κατηγορία.

«Σκότωσαν τον αδελφό μου», φώναζε ένας άνδρας προς τους δημοσιογράφους ενώ αποχωρούσε από τη βάση με ιδιωτικό αυτοκίνητο.
Ο οδηγός του οχήματος, ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας, έκλαιγε.

«Δεν μας είπαν ότι είναι νεκροί, όμως αυτό είναι το λογικό συμπέρασμα» δήλωσε από την πλευρά της η Ιτάτι Λεγκισαμόν, η σύζυγος ενός από τους αγνοούμενους ναυτικούς.


«Αυτή τη στιγμή, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα επιστρέψουν» είπε η Μαρία Βιγιαρεάλ, η μητέρα ενός ναυτικού, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι σήμερα το πρωί.
Το υποβρύχιο είχε κατασκευαστεί το 1983 στη Γερμανία και πέρασε από διαδικασία συντήρησης το 2008 στην Αργεντινή.





πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: