Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ταξίδι στο Παρίσι για τα Mirage 2000 ένα 24ωρο μετά από τον “πόλεμο” στη Βουλή!


Το πρωί της Τρίτης ο Διευθυντής της Γενικής Διευθυντής Εξοπλισμών Ναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης πετάει για Παρίσι.


Αποστολή να βρεθεί επιτέλους λύση για το “συμμάζεμα” των Mirage 2000 και την επιχειρησιακή τους εκμετάλλευση στο μέγιστο βαθμό.

Το ταξίδι θα γίνει σε λιγότερο από 24 ώρες μετά από την “καυτή” όπως όλοι αναμένουν συζήτηση στη Βουλή για την επιχειρούμενη πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
Και βέβαια μετά από τόσες ημέρες έντασης.

Η πολιτική-κομματική αντιπαράθεση δεν άφησε εκτός κάδρου της ΓΔΑΕΕ.
Κι αυτό είναι ένα ακόμη τραγικό λάθος όσων αγωνιούν περισσότερο για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και λιγότερο για το συμφέρον των ΕΔ. Μπορούν να τσακωθούν όσο θέλουν τα κόμματα.

Έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν και τίποτα άλλο.
Αλλά οφείλουν να σέβονται και να προασπίζουν όσους απλά κάνουν τη δουλειά τους.
Και στην ΓΔΑΕΕ αυτό κάνουν.

Δεν λαμβάνουν αποφάσεις.
Τις εκτελούν.
Το να νιώθουν όσοι εμπλέκονται με τους μηχανισμούς εξοπλισμών στη κρατική μηχανή ότι είναι ζήτημα ημερών να τους καλέσει ο εισαγγελέας δεν βοηθά κανέναν.

Γι΄ αυτό θα ήταν καλό όχι μόνο να αφεθεί η ΓΔΑΕΕ εκτός του κομματικού πολέμου, αλλά κάποια στιγμή να στηριχθεί και με μια δημόσια δήλωση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ακόμη και από την αντιπολίτευση.

Το τι έγινε με τις διαρροές εγγράφων από την υπηρεσία θα ελεγχθεί αλλά δεν μπορεί να χαρακτηρίζει κανέναν άλλο εκτός από εκείνον που θα αποδειχτεί ότι τις έκανε.

Ας ελπίσουμε ότι το ταξίδι του Ναύαρχου Κυριακίδη στο Παρίσι θα είναι επιτυχημένο.
Επιτυχία είναι ακόμη και η πραγματοποίηση του ταξιδιού,γιατί όπως μάθαμε οι Γάλλοι είχαν έναν προβληματισμό αν έπρεπε να γίνει αυτή τη χρονική στιγμή.
Άδικο έχουν;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: