Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Μήνυμα ειρήνης Ερντογάν στην Ελλάδα – «Δεν θέλουμε άλλες εντάσεις»

Υπέρμαχος… της ειρήνης εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Τουρκικό κανάλι NTV.

«Τώρα θέλουμε ειρήνη, η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, φάνηκε να στήριξε μια ειρηνική διευθέτηση των θεμάτων με την Ελλάδα, λέγοντας πως δεν θέλει άλλες εντάσεις.

«Θα συνεχίσουμε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης»

Νωρίτερα σε μια συνεδρίαση του Οργανισμού Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (Deik) στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορεί να παραταθεί ακόμη και για 10η φορά, εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο, προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα.

«Θα εξακολουθήσουμε να την παρατείνουμε για την ειρήνη στη χώρα μας, για όγδοη, για ένατη, για δέκατη φορά, αν χρειαστεί», είπε

Την Τετάρτη, το τουρκικό κοινοβούλιο έδωσε, για έβδομη φορά, παράταση τριών μηνών στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιείται μόνο στον αγώνα της χώρας κατά της τρομοκρατίας και είπε ότι θα έπρεπε να την καλωσορίζουν καθώς διασφαλίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων καθώς αποτρέπει τις απεργίες.
«Μας αναστατώνει όταν οι επιχειρηματίες μας λένε ότι θα πρέπει να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», πρόσθεσε.

Η Ένωση Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών κάλεσε την περασμένη εβδομάδα την κυβέρνηση να τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέκρινε τον Ερντογάν για την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές τον Ιούνιο.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες τους οποίους στηρίζει έχουν χάσει «εκατοντάδες» μαχητές αφότου ξεκίνησαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη βορειοδυτική Συρία, πριν από τρεις μήνες.

Η Τουρκία και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) ξεκίνησαν την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» τον Ιανουάριο και μέχρι στιγμής έχουν εκδιώξει τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από την περιοχή του Αφρίν.

«Εκτός από τους 56 μάρτυρές μας, ο FSA είχε εκατοντάδες μάρτυρες», είπε ο Ερντογάν.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: