Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Έρχονται πολύ σοβαρές εξελίξεις: Εντολή Ρ.Τ.Ερντογάν για μεγάλη αεροναυτική ενίσχυση στα Κατεχόμενα

Μεταφέρονται ελικόπτερα, UAV

Σύσσωμος ο κυπριακός τύπος και συγκεκριμένα η *** εφημερίδα «σημερινή» αναφέρει το τεράστιο προβληματισμό ειδικών αλλά προφανώς του ελληνοκυπριακού γενικού επιτελείου ΓΕΕΦ , για τα σχέδια των Τούρκων με την αεροναυτική βάση στην Αμμόχωστο , αλλά και τις ενισχύσεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό που ετοιμάζονται να στείλουν στο νησί.
 
Η Άγκυρα  έχει ήδη δημιουργήσει στην Αμμόχωστο ναυτική βάση ενώ ενισχύει και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μεταφέροντας ελικόπτερα και UAV, για τα σχέδια της τόσο κατά της κυπριακής δημοκρατίας όσο και για τις κινήσεις στην Α.Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή για σχέδιο ελέγχου της νότιας πλευράς του νησιού.

Η Τουρκία  δεν θέλει μόνο κυριαρχία στον βορρά, αυτήν την έχει,  αλλά  θέλει στρατιωτική κυριαρχία και στον νότο και ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω των κοιτασμάτων.
Αυτό όμως είναι το «σκαλοπάτι» διότι απώτερο σχέδιο είναι η ολική υφαρπαγή της Κύπρου στην τουρκική επικράτεια με «όπλο» τον τουρκικό πληθυσμό που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

 Η βάση , ως νέος «πύργος Ρουμελί Χισάρ» έχει αποστολή να ελέγχει πλήρως από την Αμμόχωστο με πολεμικά πλοία, (φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια), μια τεράστια περιοχή στο νότο..μέχρι τις ισραηλινές και συριακές ακτές.
Από τον Αμμόχωστο η Τουρκία θα ελέγχει :
 
 
Τα  κοιτάσματα φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά  και αυτά της Συρίας, Λιβάνου, ενώ τουρκικά πολεμικά θα βρεθούν κοντά στο Ισραήλ δείχνοντας τις προθέσεις της νέας τουρκικής  ισλαμιστικής ελίτ της  κατά της Ιερουσαλήμ .  


Σύμφωνα με τον διεθνολόγο και Δόκτωρ κ. Δρούγο Αθανάσιο η κατάσταση στην Κύπρο «εγκυμονεί» πολλούς και διαφορετικούς κινδύνους .

Αρχικά  είχαμε την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου διοικητή των κατοχικών δυνάμεων στον Ερντογάν παρουσία της ανωτάτης τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας και των τριών κλάδων σε μια μυστική κλειστή συνεδρίαση.  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς αναλυτή , ο σουλτάνος ανέφερε στον Τούρκο διοικητή των κατεχομένων ότι το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν ενισχύσεις τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και σε οπλικά συστήματα στην κατεχόμενη Κύπρο για να υλοποιήσει ο ίδιος τα σχέδια του στην κυπριακή ΑΟΖ και την Α.Μεσόγειο.

Όλα αυτά ενώ ο Ερντογαν αναμένεται να δώσει την εντολή απόπλου του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου για την νότια πλευρά της Κύπρου.
Επίσης έχουμε την έντονη παρουσία τουρκικών υποβρυχίων μεταξύ της Κερύνειας και της Αμμοχώστου αλλά και …πιο κάτω.

Όλα αυτά , ειδικά η κάθοδο του πλωτού γεωτρύπανου προμηνύουν άσχημες εξελίξεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο , διότι όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις…το 2010 σε ειδική σύσκεψη του Ερντογάν με την στρατιωτική ηγεσία αποφασίστηκε ότι για το θέμα των υδρογονανθράκων είναι εφικτή  ακόμη και μια «σύρραξη» με την Ελλάδα έστω και μικρού χρονικού διαστήματος.




Δείτε το Βίντεο




*** εφημερίδα «σημερινή» α
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: