Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Η Βουλγαρία «διαλύει» τους κομιτατζήδες: «Έρχονται κοινωνικές και εθνοτικές αναταραχές»

Πάνω από 70 χιλιάδες βουλγαρικά διαβατήρια στην ΠΓΔΜ


Κοσμογονικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Επί τέσσερα χρόνια, 70 χιλιάδες Σκοπιανοί πολίτες πολίτες απόγονοι των γνωστών Κομιτατζήδων έχουν λάβει βουλγαρικά διαβατήρια, γεγονός που δείχνει την πορεία διάλυσης που επικρατεί στο κρατικό μόρφωμα.  
 
Για αυτό ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρ.Ράντεφ ***σύμφωνα με άρθρο μας έστειλε ηχηρότατο μήνυμα «εμπλοκής» στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο Ρ. Ράντεφ (πρώην Α/ΓΕΑ της βουλγαρικής αεροπορίας) δεν αποδέχεται με τίποτα το όνομα Βόρεια Μακεδονία, προκαλώντας τριγμούς σε Σκόπια και Αθήνα.
«Τα προβλήματα που έχουμε εδώ και αιώνες είναι δύσκολο να επιλυθούν σε έξι μήνες», δήλωσε ο Ρούμεν Ράντεφ, στη ραδιοφωνική συνέντευξη «Darik».

Σύμφωνα τώρα με την βουλγαρική κρατική τηλεόραση BTV, υπήρχε ολόκληρο κύκλωμα στην βουλγαρική υπηρεσία του ΥΠΕΞ η οποία χορηγεί τα βουλγαρικά διαβατήρια.
 
 
Βούλγαροι υπάλληλοι χορηγούσαν με το αζημίωτο διαβατήρια σε Σκοπιανούς πολίτες και έτσι μέσα σε 4 χρόνια έδωσαν 70.000 Βουλγαρικά διαβατήρια σκορπίζοντας προβληματισμό στα Σκόπια.

Οι Σκοπιανοί από την πλευρά τους σαν τρελοί πληρώνουν όσο όσο για βουλγαρικό διαβατήριο φτάνοντας να δίνουν μέχρι και 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ και οι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ.

Έτσι δουλεύει η βουλγαρική προπαγάνδα η οποία επιθυμεί να εκπληρώσει τα σχέδια των Βουλγάρων εθνικιστών για μια Μεγάλη Βουλγαρία σε αντιστάθμισμα όμως της Μεγάλης Αλβανίας (μόνο Μεγάλη Ελλάδα δεν υπάρχει).

«Μπορείτε εύκολα να γίνετε Βούλγαρος εάν δημιουργήσετε μια επιχείρηση και απασχολείτε 10 υπαλλήλους.
 
Με βάση τις εμπορικές δραστηριότητες, αποκτάτε καθεστώς μόνιμης διαμονής.

Ο δεύτερος τρόπος είναι οι αλλοδαποί πολίτες τρίτων χωρών να έχουν επιχειρήσεις και να εκδίδουν έγγραφα για το άνοιγμα ενός κεντρικού γραφείου επιχείρησης στη Βουλγαρία.

Η τρίτη εκδοχή, η οποία χρησιμοποιήθηκε πιο συχνά τις τελευταίες ημέρες, είναι η αίτηση για χορήγηση βουλγαρικής υπηκοότητας κατευθείαν», δήλωσε μάρτυρας που ήταν πολίτης των Σκοπίων για το θέμα.

Δεν έχει σημασία ότι επρόκειτο για κύκλωμα διότι σίγουρα ήταν ενήμερες οι πάντα πολύ καλά ενημερωμένες βουλγαρικές υπηρεσίες πληροφοριών, που λειτουργούν με γνώμονα το σχέδιο εθνικιστικών κύκλων στην χώρα για την χορήγηση υπηκοότητας σε πολίτες από την ΠΓΔΜ και το Κόσοβο, οι οποίοι όμως ομιλούν την βουλγαρική γλώσσα.

Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Βούλγαρος βουλευτής Ανγκέλ Τζαμπάσκι δίνοντας συνέντευξη σε βουλγαρικό ΜΜΕ δήλωσε ότι για τη Βουλγαρία ήταν καλύτερο το όνομα «Νόβα Μακεντόνια».

Τα προβλήματα όμως για τα Σκόπια μόλις τώρα ξεκινούν.
Γνωστός Αμερικανός αναλυτής και ανώτερος συνεργάτης του Κέντρου Ανάλυσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής (SEPA) στην Ουάσιγκτον έδωσε κακές ειδήσεις για την μελλοντική δυνατότητα επιβίωσης της  πΓΔΜ.

Ο Janusz Bugajski, σε μια πρόσφατη ανάλυση της γεωπολιτικής κατάστασης των Δυτικών Βαλκανίων, εκτιμά γενικά ότι το μέλλον της πΓΔΜ θα είναι μια μαύρη εικόνα εάν το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα δεν επιλυθεί.

«Στο χειρότερο σενάριο, η ΠΓΔΜ παραιτείται από την αλλαγή ονόματος και επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς και στις κλειστές πόρτες σε ΝΑΤΟ και ΕΕ», λέει ο αναλυτής.
Προσθέτει επίσης ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ θα «καταρρεύσει», ενώ η οικονομία του κρατιδίου θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη οικονομική κρίση.

«Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση θα πέσει, η οικονομία θα διαλυθεί, ο εθνικισμός θα αυξηθεί και οι διαθρησκευτικές εντάσεις θα αυξηθούν ενώ θα προκληθούν μεγάλες  κοινωνικές και εθνοτικές αναταραχές», δήλωσε ο Μπογκάγκσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πΓΔΜ, αντί να γίνει πυλώνας της περιφερειακής ασφάλειας, θα μετατραπεί σε παράγοντα αστάθειας που θα επηρεάσει και τις γειτονικές χώρες της σε μια δύσκολη κατάσταση».
Έτσι λοιπόν γίνεται κατανοητό το πολύ μεγάλο τεράστιο έγκλημα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, για να κρατήσει την χώρα μέσα στην τροχιά της δύσης, υπακούοντας σε ξένα κελεύσματα.

Συμφέρον της Ελλάδος είναι διάλυση αυτού τεχνητού κρατιδίου με την ψεύτικη ιστορία, γλώσσα και εθνικότητα η οποία υπήρχε μόνο στο μυαλό του ανθέλληνα Τίτο που το δημιούργησε.

***σύμφωνα με άρθρο μας 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: