Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Κατάσκοπος της JITEM στο τουρκικό προξενείο Θράκης

Μια σημαντική εξέλιξη έλαβε χώρα πρόσφατα στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Τουρκικά Νέα για πρώτη φορά στην ιστορία της λειτουργίας του προξενείου στέλεχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής τοποθετήθηκε σε αυτό.

Η συγκεκριμένη θέση μέχρι πρότινος καταλαμβανόταν από πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών δηλαδή της γνωστής ΜΙΤ.

Όμως όπως φαίνεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας που έχει… λόγους να εμπιστεύεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την Στρατοχωροφυλακή, επέλεξε την τοποθέτηση στο προξενείο της Κομοτηνής ενός πράκτορα της περιβόητης και αιματοβαμμένης μυστικής υπηρεσίας της Στρατοχωροφυλακής την JITEM.
 
Υπενθυμίζεται, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είχε εμπλακεί σύμφωνα με καταγγελίες σε πληθώρα εξαφανίσεων πολιτικών αντιφρονούντων και Κούρδων στη δεκαετία του 1990 ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε κατηγορηθεί για εκατοντάδες περιπτώσεις ακραίων βασανισμών και φρικώδης συμπεριφοράς σε κρατούμενους της.

Η τοποθέτηση του πράκτορα της JITEM στο τουρκικό προξενείο στη Θράκη αποτελεί αναμφίβολα μια αναβάθμιση της θέσης με το τουρκικό κράτος να δίνει πλέον έμφαση στην συγκέντρωση των στρατιωτικών πληροφοριών από την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

 
Όπως σημειώνει η ελληνική ιστοσελίδα η ενασχόληση του νέου πράκτορα της JITEM θα έχει να κάνει με θέματα που φυσικά ενδυναμώνουν την ελληνοτουρκική φιλία, όπως τα εξής:

>Ποσοστά επάνδρωσης στρατιωτικών μονάδων
>Εντοπισμός δυνητικών μουσουλμανικών στόχων που δύνανται “όταν χρειαστεί” να πληγούν με προβοκάτσιες, ώστε να εξεγερθεί το τουρκοσυναίσθημα των μουσουλμάνων…
>Ευστοχία των μονάδων τεθωρακισμένων στις ασκήσεις τους κ.λπ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: