Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων τη Μ.Εβδομάδα

Παραβίασαν αεροδιάδρομο μεταξύ Λήμνου-Λέσβου 
Κλιμακώνουν τα «γεράκια» της Άγκυρας


Σε νέες προκλήσεις προχώρησαν οι Τούρκοι εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, με την επέμβαση της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι – όπως πάντα – άμεση.
 
Τα γνωστά διαπιστευτήρια προκλητικότητας επέδωσε για ακόμη μια φορα η τουρκική πολεμική αεροπορία, δείχνοντας ξεκάθαρα την στρατηγική της Άγκυρας να τορπιλίσει τις προσπάθειες αναθέρμανσης των ΜΟΕ.

Μετά το τελευταίο φως της ημέρας και ενώ σε όλη την Ελλάδα τιμάτο η κορύφωση του θείου δράματος, τα γεράκια της Άγκυρας προέβαιναν σε ακόμη μια ιταμή πρόκληση.

Συγκεκριμένα σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών, παραβίασε το FIR Αθηνών, χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Απέναντι τους βρέθηκε ακαριαία ισχυρή δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Μονάδα Ετοιμότητας της Λήμνου.
Κατά πληροφορίες οι αερομαχίες διήρκησαν έως και μετά τις 21.15 το βράδυ.
Το νέο κρούσμα της τουρκικής παραβατικότητας, έρχεται λιγες ώρες μετά την *** συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου στην Άγκυρα, αλλά και τις επιθετικές δηλώσεις Ακάρ για την δήθεν αποστρατικοποημένη νήσο Λήμνο.
 
 
Οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο καθώς και περιφερειακά ζητήματα και ειδικότερα η ζώνη ασφαλείας που σχεδιάζεται στη Συρία και θέματα εξωτερικών σχέσεων συζητήθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλούσι με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στην σύσκεψη τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ, ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων Ουμίτ Ντουντάρ, ο αρχηγός του ναυτικού Αντνάν Οζμπάλ και της αεροπορίας Χασάν Κιουτσιούκακγιουζ.
*** συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου στην Άγκυρα

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: