Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Τουρκικές προετοιμασίες για σύγκρουση στον Έβρο: Φέρνουν εκατοντάδες αντιαρματικά οχήματα Kaplan-10 & Pars 4x4

Ασυγκράτητη είναι η Τουρκία σε ότι αφορά τους εξοπλισμούς, αφού κατασκευάζει συνεχώς νέα όπλα, σαν να μην «υπάρχει αύριο», προετοιμαζόμενη για πολεμική αναμέτρηση.



Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη, δεν εξοπλίζεται όπως η Τουρκία και οι στόχοι της δεν κρύβονται: Πρόκειται καθαρά για ετοιμασίες πολεμικών επιχειρήσεων, όχι στη Συρία, αλλά στα δυτικά και πιο συγκεκριμένα στον Έβρο.

Η αποκάλυψη ότι ο τουρκικός Στρατός πρόκειται να αρχίσει να περιλαμβάνει το νέο όχημα κατά των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL/A4 και Leopard 1A5 ήρθε σήμερα στον τουρκικό Τύπο.



Πρόκειται την έκδοση του ελαφρού άρματος Kaplan την Kaplan10 (Τίγρης) το οποίο παράγει η εταιρεία FNSS και θα είναι εξοπλισμένο με διπλό εκτοξευτή βλημάτων Kornet-E .


Το όχημα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην έκθεση αμυντικού υλικού IDEF-19 η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.


Το όχημα θα μπορεί να φέρει εναλλακτικά είτε εκτοξευτή Kornet είτε του τουρκικού εγχώριου πυραύλου OMTAS.



Είναι φανερό, δεν το κρύβουν άλλωστε ούτε και οι ίδιοι οι Τούρκοι, ότι τα οχήματα θα αναπτυχθούν στην ανατολική Θράκη, μάλιστα το Kaplan είναι αμφίβιο έχοντας τη δυνατότητα να διαπλέει υδάτινα κωλύματα όπως ο Έβρος, κατά των Leopard του ΕΣ.



Δεν υπάρχει άλλωστε κανένα άλλο μέτωπο που να δικαιολογεί την ανάπτυξη τέτοιων οχημάτων.



Πιο συγκεκριμένα ο τουρκικός Στρατός πρόκειται να παραλάβει 184 Kaplan-10 όπως και 76 τροχοφόρα Pars 4×4, επίσης εφοδιασμένα με διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 20121.



Η απειλή για τα Leopard είναι πλέον πολύ μεγάλη καθώς τα ελληνικά άρματα δεν διαθέτουν κανενός είδους παθητική η ενεργητική προστασία. Και σε όλον αυτό τον ορυμαγδό των τουρκικών εξοπλισμών που δείχνουν προετοιμασία για πόλεμο, η Ελλάδα εξακολουθεί και κοιμάται, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: