Νωρίς το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου ο Αρχικελευστής της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών Μηνάς Καμαράτος βρίσκεται στον δρόμο για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών όπου υπηρετούσε.

 
Όμως δεν έμελλε να ξανααναλάβει υπηρεσία καθώς στην Λεωφόρο Σχιστού στον Σκαραμαγκά, του είχε στήσει ενέδρα ο «χάρος» θερίζοντας με το δρεπάνι του το 29χρονο παλικάρι.

Η ανακοίνωση του Π.Ν. λιτή αλλά εύγλωττη για την τραγωδία:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι πρωινές ώρες Κυριακής 09 Ιουνίου 2019, ο Αρχικελευστής Μ.Κ. (Τ/ΠΜ) της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, τραυματίστηκε θανάσιμα συνέπεια τροχαίου δυστυχήματος στη Λεωφόρο Σχιστού Σκαραμαγκά, κατά την μετάβαση στην υπηρεσία του.
 
Ο υπαξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
 
 
Το Πολεμικό Ναυτικό εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Σε λίγη ώρα βυθίστηκαν στο πένθος τόσο η Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών, όσο και το χωριό του οι Πυλές Καρπάθου αλλά και ολόκληρο το νησί.

Την Τετάρτη, αντιπροσωπεία του ΠΝ και των ΟΥΚ αλλά και ολόκληρη η Κάρπαθος συμπαραστάθηκαν σε συγγενείς και φίλους συνοδεύοντας τον 29χρονο στην τελευταία του κατοικία με τους ΟΥΚάδες να συγκλονίζουν πάνω από το μνήμα του συναδέλφου τους.

Να σημειωθεί πως από τις προηγούμενες ημέρες όλοι οι κάτοικοι του χωριού Πυλές είχαν ξεσηκωθεί καθαρίζοντας και βάφοντας το χωριό στα γαλανόλευκα για να υποδεχθούν το αδικοχαμένο παλικάρι.