Σύμφωνα με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται φωτογραφία Έλληνα επίλεκτου αλεξιπτωτιστή πιθανόν της επίλεκτης δύναμης των Ε.ΤΑ., ο οποίος φοράει ειδική διόπτρα νυκτός στο κράνος του, κατά την διάρκεια ελεύθερης πτώσης.

 
Emerson@EEmerson14
 
Soldier executes parachute free-fall training with Theon Sensors NYX night vision binocular mounted on his helmet

NYX is the goddess of the night, gives birth to Aether (Brightness) and Hemera (day)
28 people are talking about this
 
 
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο ειδικός εξοπλισμός των ανδρών των ελληνικών ειδικών δυνάμεων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και η εξειδίκευση των αλεξιπτωτιστών μας σε νυκτερινές αποστολές, οι οποίες σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα σε «δύσκολες περιόδους» επιχειρήσεων όπως έδειξαν και οι επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν, Ιράκ και αλλού.



Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια συνεκπαιδεύονται πολύ στενά με τις αντίστοιχες αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες έρχονται πολύ συχνά στην χώρα μας, δίνοντας πολύτιμη εμπειρία στην νεοσύστατη διοίκηση ειδικού πολέμου, ειδικά αυτό το κρίσιμο διάστημα στο οποίο η Τουρκία ο Ερντογάν έχουν ξεπεράσει τα εσκαμμένα ειδικά στην Κύπρο.


Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το τοπικό τύπο της Αλεξανδρούπολης, στην άσκηση «ΜΑΝΙΤΣΑ-2019», είχαμε την παρουσία δυο παρατηρητών του Αμερικανικού Στρατού.

 
 
Ο λόγος αφορά το υψηλό ενδιαφέρων των ΗΠΑ για την περιοχή του Έβρου λόγω των σχεδίων μεταφοράς αμερικανικού υγροποιημένου αερίου από το λιμάνι της Αλεξ/πολης αλλά και άλλων έργων, καθώς και την χρήση του λιμένα για μετακινήσεις τράνζιτ αμερικανικών δυνάμεων για την Ευρώπη.

 
 
Στην άσκηση ΜΑΝΙΤΣΑ-2019  είχαμε τώρα υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και οργάνωση όλων των κινήσεων με τους Τούρκους να έχουν πάρει «φωτιά» παρατηρώντας τα πάντα από την άλλη πλευρά.


Στην άσκηση αυτή υλοποιήθηκαν 8 επεισόδια που αφορούσαν στις ενέργειες προπαρασκευής, εκτέλεσης διάβασης καθώς και διαδικασίες παραπλάνησης και αποδιοργάνωσης του εχθρού.


Η ζεύξη του ποταμού πραγματοποιήθηκε με μέσα Μηχανικού του Δ’ΣΣ.


Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς που παρακολούθησε την άσκηση τόνισε ότι «το μήνυμα που στέλνει ο Στρατός Ξηράς και ιδιαίτερα οι δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή του Έβρου, είναι ότι είμαστε ένας στρατός ο οποίος έχει ως πρώτο του μέλημα τη διατήρηση της ειρήνης.


Μέσω αυτών των ασκήσεων δηλώνουμε και δείχνουμε τις ικανότητες μας και την αποφασιστικότητα μας να το κάνουμε πράξη αν και όποτε χρειαστεί, ευχόμαστε όμως να μη χρειαστεί ποτέ».


 
Δείτε φωτογραφίες: