Σε μια απίστευτη προπαγάνδα προχώρησε και σήμερα ο τουρκικός Τύπος, στα πλαίσια των γνωστών ψυχολογικών επιχειρήσεων της Άγκυρας, προαναγγέλοντας πόλεμο με την Ελλάδα και πυραυλικά πλήγματα ακόμα και στην Αθήνα.
 
Φυσικά οι ισχυρισμοί των Τούρκων δεν είναι και οι πιο ρεαλιστικοί και κύριος σκοπός τους είναι η ιδέα της απειλής και η ψυχολογική εξουθένωση των Ελλήνων, καθώς γνωρίζουν ότι η ναυτική και αεροπορική ισχύς της Ελλάδας είναι σημαντική και αποτελεί βασικό παράγοντα του ελληνικού αμυντικού συστήματος.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ δημοσιεύει σήμερα (28/6) σενάρια πολέμου και χτυπημάτων κατά της Ελλάδας.

Μάλιστα, αναφέρει ότι η Τουρκία θα πλήξει τη χώρα μας, χωρίς να χρειαστεί να πάει Τούρκος στρατιώτης στην πρώτη γραμμή, καθώς ο αντίπαλος θα δεχτεί πυραυλικά πλήγματα από τα παράλια της Σμύρνης.

Αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε, θα πάει σε πόλεμο.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, αν η Ελλάδα βάλει τρυπάνι στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα απαντήσει με πυραύλους από την Σμύρνη.

Θα χτυπήσουν ελληνικά νησιά που έχουν πάνω στρατό, βάσεις κι αεροδρόμια, καθώς η εμβέλεια των πυραύλων φτάνει τα 100-120 χιλιόμετρα.

Αν χρειαστεί, θα εκτοξεύσει και πύραυλο BORA, ο οποίος έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα και μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα.

Μια τέτοια αντίδραση αποτελεί μία επιλογή της Τουρκίας για να «τιμωρήσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, την Ελλάδα αν πειράξει την Τουρκία.

Κι όλα αυτά, επισημαίνει χωρίς να χαθεί ούτε μία ζωή Τούρκου στρατιώτη. Αν το σχέδιο δεν αποδώσει, θα πάμε μετά σε σενάρια πολέμου.
 
 
Συγκεκριμένα η Yeni Safak αναφέρει πως τα βήματα που μπορεί να πράξει η Τουρκία για να «τιμωρήσει» την Ελλάδα αφορούν:

1.Εκτόξευση πυραύλων και βλημάτων με μέγιστη εμβέλεια 120 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα.
Υπονομεύουν τα ελληνικά στρατιωτικά συμφέροντα στα κοντινά νησιά.
Οι στρατιωτικές βάσεις και τα αεροδρόμια που χρησιμοποιούν σε αυτά τα νησιά βρίσκονται εντός του εύρους των πιο απλών πυραύλων του τουρκικού πυροβολικού, όπως ισχυριζεται Τούρκος αμυντικός αναλυτής.

2.Στο Αιγαίο με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας έχουμε μέγιστο εύρος δράσης 100-110 χλμ. μέσα στο οποίο μπορούμε να κτυπήσουμε.

3.Αν η Τουρκία θέλει να παρέμβει σε ένα μεγαλύτερο εύρος άνω των 150 km, μπορεί να κάνει χρήση των πυραύλων J600T Yildirim. Με αυτούς τους βαλλιστικούς πυραύλους εξακολουθούμε να έχουμε τη δυνατότητα να χτυπήσουμε όλα τα ελληνικά νησιά που είναι εντός της εμβέλειας αυτής.

4.Για ακόμη μεγαλύτερες εμβέλειες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πυραύλους κρουζ SOM «φορτωμένους» στα μαχητικά μας αεροσκάφη που θα πετούν στον δικό μας εναέριο χώρο, και οι οποίοι έχουν εμβέλεια 280 km.

5.Με τους πυραύλους Bora έχουμε επίσης εύρος δράσης από τα παράλια με βεληνεκές το πολύ 280 χιλιόμετρα. Με άλλα λόγια, με αυτό το κινητό σύστημα, ακόμη και η Αθήνα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας, ευρίσκεται εντός του δραστικού βεληνεκούς των πυραύλων μας και αυτό αποτελεί μία από τις πιθανές επιλογές της Τουρκίας.