Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Κατάρρευση: Παράνομοι μετανάστες έπλευσαν επί 450 χλμ. χωρίς να εντοπιστούν και αποβιβάστηκαν ανενόχλητοι στην... Κρήτη!



Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας - άσχετο αν επιχειρείται «κουκούλωμα» του όλου θέματος και απόκρυψή του - η κατάρρευση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας, όταν δεκατρείς παράνομοι μετανάστες όλοι άνδρες, προερχόμενοι από την Αίγυπτο (άλλες πηγές αναφέρουν την Λιβύη), έπλευσαν μια απόσταση 450 χλμ. με μία επτάμετρη βάρκα και δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους, πριν φτάσουν στην Κρήτη!


Οι παράνομοι μετανάστες, χωρίς καμία ενόχληση και χωρίς ουδείς να τους ενοχλήσει έφτασαν στην περιοχή του Λέντα και πιο συγκεκριμένα στην παραλία «Πετράκι» αποβιβάστηκαν και ουδείς τους αντιλήφθηκε!

Για να γίνει αντιληπτό το σκηνικό αρκεί να αναφέρουμε ότι η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου-Λιβύης, επιτηρείται συνεχώς (τουλάχιστον θεωρητικά) γιατί εκτός από τα προβλήματα εθνικής ασφάλειας, υπάρχουν και προβλήματα δημόσιας ασφάλειας, λαθρεμπορίου, ναρκωτικών κλπ.

Φαίνεται όμως ότι η βάρκα (με αραβικούς αριθμούς) ήταν... stealth και ξέφυγε από το ελληνικό δίκτυο επιτήρησης.

Οι παράνομοι μετανάστες αποβιβάστηκαν, προχώρησαν προς τον δημόσιο δρόμο επίσης ανενόχλητοι.

Κάποιος κάτοικος της περιοχής είδε την βάρκα και ενημέρωσε την αστυνομία, αφού είχε αραβικά σύμβολα και μέσα υπήρχαν υπολείμματα τροφίμων, ρούχα και παπούτσια (είχαν έρθει με την «προίκα» τους φαίνεται).

Ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμό Καλών Λιμένων και τότε άρχισαν τις περιπολίες.

Μετά από ώρες εντοπίστηκε σε παρακείμενη παραλία ένα άτομο και αμέσως μετά 12 ακόμη άνδρες που μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο δια τα περαιτέρω (τροφή και στέγη, χρήματα κλπ).

Οπως γίνεται αντιληπτό, αν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπάρχει η «δικαιολογία» (έωλη και ψεύτικη 100%) ότι λόγω της εγγύτητας με τις μικρασιατικές ακτές «Δεν τους προλαβαίνουμε», το γεγονός ότι διάνυσαν 450 χλμ. σε μία ανοικτή θάλασσα και έκαναν «απόβαση» στην Κρήτη ανενόχλητοι, προκαλεί εφιαλτικά ερωτήματα για το τι θα συμβεί σε μια οργανωμένη επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων τους οποίους θα εκπέμψει π.χ. ένα φορτηγό σκάφος, όχι 450 μίλια μακριά, αλλά π.χ. επτά μίλια μακριά από τις νότιες ακτές της Κρήτης.

Με το ραντάρ του Ζήρου που ελέγχει ολόκληρο τον νοτιοανατολικό τομέα της ελληνικής αεράμυνας και «κατευθύνει» τα S-300PMU1
τα επερχόμενα μαχητικά, να αποτελεί π.χ. στόχο προτεραιότητας σε μια απόλυτα αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Το «κουκούλωμα» που επιχειρείται δεν είναι καθόλου καλή ένδειξη σε ότι αφορά την κατάσταση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: