Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

H Άγκυρα δοκιμάζει για πρώτη φορά τους S-400: Έρχονται δύσκολες ημέρες για την ΠΑ

H Άγκυρα προχωράει σήμερα στην πρώτη δοκιμή του ρωσικού αντι-αεροπορικού σύστηματος S-400 και οι δύσκολες ημέρες για την ΠΑ πλησιάζουν.


Κατά τις δοκιμές θα χρησιμοποιηθούν ως «στόχοι» τουρκικά F-16 ακριβώς γιατί σε πολεμικές συνθήκες θα επιχειρήσουν κατά ελληνικών F-16.

***Όπως αναφέρει το sigmalive.gr, η νομαρχία της τουρκικής πρωτεύουσας με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιεί στους κατοίκους ότι αεροσκάφη F-16 και άλλου τύπου μαχητικά θα εκτελέσουν σήμερα και αύριο δοκιμαστικές πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας, καθώς, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400.

Amberin Zaman @amberinzaman
 
As per Turkish media sources F-16 will do low altitude flights to test S-400 capacity. Great look for a ally if true: Ankara'da F-16'lar S-400'lerin radar testi kapsamında havalanacak http://www.aydinlik.com.tr/224859 

Ankara'da F-16'lar S-400'lerin radar testi kapsamında havalanacak - Aydınlık

Ankara'da F-16'lar S-400'lerin radar testi kapsamında havalanacak | aydinlik.com.tr
aydinlik.com.tr
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Amberin Zaman
 
 

Τα F-16 θα πετάξουν σε συγκεκριμένες μοίρες και θα προσεγγίσουν συστοιχίες των S-400, που βρίσκονται στη βάση Ακιντζί κοντά στην Άγκυρα, προκειμένου να δοκιμαστεί το ραντάρ και η δυνατότητα ανίχνευσης του αντι-αεροπορικού συστήματος.

Η νομαρχία της Άγκυρας προέβη στην ανακοίνωση αυτή για να μην πανικοβληθούν οι πολίτες με τις χαμηλές πτήσεις των F-16.

***Όπως σημειώνει ο τουρκικός Τύπος, αν δεν είχε αποφασιστεί η αναστολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων προς την Άγκυρα, φέτος τον Νοέμβριο η Τουρκία θα παραλάμβανε τα πρώτα αμερικανικά F-35 και το ρωσικό σύστημα S-400 θα δοκιμάζονταν πάνω στα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη.

Ελλείψει όμως F-35, η Άγκυρα δοκιμάζει το πανάκριβο νεοαποκτηθέν υπερόπλο της με τα παλαιότερου τύπου μαχητικά που διαθέτει F-16.

Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν χρειάζεται να το δοκιμάσει κάπου αλλού καθώς η ΠΑ δεν προβλέπεται να αποκτήσει νέο μαχητικό τουλάχιστον μέχρι τα επόμενα 5 χρόνια, συνεπώς η Τουρκία θα έχει να αντιμετωπίσει στο Αιγαίο όπως πάντα, τα F-16.

Φυσικά οι τουρκικές δοκιμές είναι και η απάντηση στις ΗΠΑ που ζήτησαν από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να... επιστρέψει τους S-400 πίσω στην Ρωσία ή να τους καταστρέψει ή να τους «ξεφορτωθεί με κάποιο τρόπο».

***Όπως αναφέρει το sigmalive.gr,
***Όπως σημειώνει ο τουρκικός Τύπος, 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: