Πάνε για νέα μεγάλη συμφωνία Μόσχα και Άγκυρα όπως φαίνεται. Πρόκειραι για μία εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό, καθώς η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και να βρει κάποιο αντίδοτο. 
 
Η Ρωσία θα δώσει στην Τουρκία τη δυνατότητα αγοράς μιας δεύτερης παρτίδας S-400, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ.
«Σε ό,τι αφορά τη νέα επιλογή, εδώ μιλάμε για τη δεύτερη συστοιχία. Μεταφέραμε τα τεχνικά καθήκοντα στην τουρκική πλευρά για το τρίτο στάδιο της εργασίας (την τρίτη παρτίδα των S-400)», ανέφερε ο κ. Μιχέεφ.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι όροι αναφοράς προβλέπουν την τεχνική υποστήριξη του έργου από την τουρκική πλευρά.

«Μπορεί να σημειωθεί ότι επί του παρόντος έχουν επιλυθεί τα τεχνικά ζητήματα με την τουρκική πλευρά και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά», πρόσθεσε.
 
 
Φέτος η Ρωσία, ολοκλήρωσε μια σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία αντί 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μόλις χθες, όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες και βίντεο από τις δοκιμές των S-400 στην Άγκυρα.
Στην Τουρκία επικρατούν πανηγυρικοί τόνοι, ενώ η Ουάσινγκτον ακόμα να βγάλει μέχρι τώρα κάποια ανακοίνωση. 
Δείτε βίντεο και εικόνες: 
 
 

 



 

Κάποιοι υποστηρίζουν μάλιστα ακόμη ότι ο Ερντογάν επέμεινε να αγοράσει τους S-400, για να προστατευθεί από ένα νέο πραξικόπημα! 
Αρκετοί αναλυτές δε αναφέρουν το σενάριο που επεξεργάστηκε χθες η Άγκυρα ήταν αυτό ακριβώς!
Οι S-400 δοκιμάζονται από χθες και θα δοκιμαστούν και σήμερα στην Άγκυρα! Έχουν αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Μurted που είναι η παλιά βάση AKINCI η οποία μετονομάστηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7/2016.
Οι στόχοι που κλήθηκαν να εντοπίσουν οι S-400 ήταν τουρκικά F-16 και F-4.
Sputnik Türkiye @sputnik_TR
 
Kommersant: Türkiye, S-400'lere 'özerklik' verecek http://sptnkne.ws/A4y7 
View image on Twitter
See Sputnik Türkiye's other Tweets
 
 
Veryansıntv.com@veryansintvcom
 
Ankara semalarındaki F-16 uçuşları ne anlama geliyor? https://veryansintv.com/ankara-semalarindaki-f-16-ucuslari-ne-anlama-geliyor/ 
View image on Twitter
See Veryansıntv.com's other Tweets
 
 
Beyazıt Karataş@BeyazitKaratas
 
1. 25-26 Kasım 2019 tarihlerinde S-400 Radar Sistemleri Test ve Kabul Uçuşları yapılacağı açıklanmıştır. Anılan uçuşlu testlerin sözleşme ve teknik şartname yönüyle ihtiyaç kadar planlanması ve yapılması normal bir süreçtir++
View image on Twitter
49 people are talking about this