Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Γιατί στη μάχη του μεταναστευτικού πρέπει να ηγηθεί το Πολεμικό Ναυτικό

Αντώνης Κοκορίκος
 

Ο φορέας διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος πρέπει να αλλάξει και να αναλάβει τη διαχείρισή του το Πολεμικό Ναυτικό.


Ήταν λάθος της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη, η οποία αφαίρεσε την αρμοδιότητα φύλαξης των συνόρων από τις ένοπλες δυνάμεις και την ανέθεσε στους συνοριοφύλακες.

Οι συνοριοφύλακες ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά δεν είναι απόφοιτοι της σχολής αξιωματικών, ούτε της σχολής αστυφυλάκων, όπως όλοι οι άλλοι αστυνομικοί.

Είναι ένα ρουσφέτι προς απόφοιτους Λυκείου, οι οποίοι προσλαμβάνονται επί πενταετή θητεία, χωρίς τις διαδικασίες πρόσληψης των δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά χωρίς τα δικαιώματά τους.

Η φύλαξη των συνόρων από τους συνοριοφύλακες, που δεν έχουν καμία στρατιωτική ή σοβαρή αστυνομική εκπαίδευση, είναι φανερό ότι γίνεται για πολιτικούς λόγους προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση.

Δηλαδή είναι μία υπηρεσία που περισσότερο υποδέχεται παρά αποτρέπει τη λαθρομετανάστευση.

Λόγω και των εντολών που έχουν, οι άνθρωποι κάνουν περίπου τον "τροχονόμο" στους λαθρομετανάστες, ενώ με μετά από τόσα χρόνια γνωρίζονται προσωπικά και με τα στελέχη των ΜΚΟ που εμπλέκονται.

Αυτές ξεκίνησαν ως ανθρωπιστικές οργανώσεις και κατέληξαν σε ιδιωτική αστυνομία των διακινητών.
 
Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και η υπηρεσία των συνοριοφυλάκων να καταργηθεί, εξοικονομώντας για τον προϋπολογισμό της αστυνομίας τη μισθοδοσία σχεδόν 5.000 εργαζόμενων, οι οποίοι καλό είναι να βρουν μία τίμια δουλειά.

Το έργο της φύλαξης των συνόρων, επανερχόμενο στις ένοπλες δυνάμεις, πρέπει να συνοδευτεί με τις απαραίτητες νομοθετικές τροποποιήσεις, οι οποίες θα επαναφέρουν στο εσωτερικό δίκαιο τις ρυθμίσεις που ίσχυαν πριν από χρόνια και ήταν αποδοτικές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσίασε το τελευταίο της νομοσχέδιο για το άσυλο ως να διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες.

Ουδέν ψευδέστερον, αφού ασχολείται π.χ. με τους πρόσφυγες από τη Συρία, για να τους ξεχωρίσει από τους μετανάστες του Πακιστάν.
Η σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες είναι σαφής και δεν χρειάζεται παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Ποιος πραγματικά είναι πρόσφυγας
Πρόσφυγας θεωρείται όποιος προκειμένου να φυλάξει τη ζωή του που κινδυνεύει, λόγω πολέμου ή άλλης ανάλογης αναταραχής, καταφεύγει σε κάποια γειτονική χώρα.

Οι Σύριοι π.χ. καταφεύγουν στην Τουρκία, ή στον Λίβανο, ή στην Ιορδανία, ή στο Ιράκ.

Αυτές είναι ασφαλείς χώρες για τους Σύριους.
Η Ελλάδα δεν συνορεύει με τη Συρία και επομένως δεν πρέπει να θεωρεί ότι οι προερχόμενοι από τη Συρία είναι πρόσφυγες που κινδυνεύει η ζωή τους. Προέρχονται από την Τουρκία και όχι από τη Συρία.
 
Η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρηθεί ασφαλής χώρα, σύμφωνα με τη συνθήκη της Γενεύης, αν η Τουρκία εμπλεκόταν σε πόλεμο με άλλη χώρα και προκειμένου να γλυτώσουν τη ζωή τους που κινδυνεύει, κατέφευγαν Τούρκοι στην ελληνική επικράτεια.

Αυτοί θα έπρεπε να τύχουν προστασίας και ασύλου.

Δεν νοείται να θεωρούμε πρόσφυγες ανθρώπους που προέρχονται από όλες τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής με διάφορες δικαιολογίες.

Οι μετανάστες αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης ως μέσο συμπίεσης των εισοδημάτων και των αποδοχών των εργαζομένων.

Όπως ακριβώς ξεσήκωσαν οι επιχειρηματίες τα εργοστάσιά τους από τη Δύση, που απέκτησε κοινωνικό κράτος, και πήγαν και τα εγκατέστησαν στις υπανάπτυκτες χώρες με τα εξευτελιστικά μεροκάματα, έτσι ακριβώς προχωρούν στο επόμενο σχέδιό τους.

Εισάγουν αυτούς τους ανθρώπους από τις πάμπτωχες χώρες προέλευσης (όσο πιο φτωχοί και ταλαιπωρημένοι τόσο πιο υπάκουοι) στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης για να τους χρησιμοποιήσουν ως φτηνό εργατικό δυναμικό σε όλες τις χρήσεις όπου στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν ντόπιους με πλήρη μισθό και πλήρη ασφάλιση.

Η ψεύτικη γη της επαγγελίας
Οι ιδιωτικοποιημένες πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες είναι προφανές ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν στην Κίνα, στο Βιετνάμ, στη Μαλαισία και στη Νιγηρία.

Μπορούν όμως να έρθουν οι μετανάστες εδώ, χωρίς δικαιώματα, δηλαδή να έρθουν λαθραία.

Ως λαθρομετανάστες να μην έχουν κανένα εργατικό δικαίωμα σε μισθούς ανάλογα με το έργο που παρέχουν και ασφάλιση ανάλογη με τους ντόπιους εργαζόμενους.

ΜΚΟ, όπως του Σόρος και άλλες που χρηματοδοτούνται από ανάλογα ιδρύματα πάμπλουτων επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα, ανέλαβαν να προμηθεύσουν τα ανθρωπιστικά εκείνα επιχειρήματα που θα κινητοποιούσαν τον ΟΗΕ, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και πολλές ΜΚΟ για να προσκαλέσουν με ψεύτικες υποσχέσεις αυτούς τους ανθρώπους μακριά από την πατρίδα τους, όπου θα μπορούσαν να γίνουν νοικοκύρηδες στον τόπο τους.

Όπως ακριβώς τους προηγούμενους αιώνες καλούσαν στις ΗΠΑ με διαφημιστικά φυλλάδια για να βρουν την γη της επαγγελίας, εκεί όπου το αμερικανικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Στην πράξη καλούσαν Ιρλανδούς μετανάστες για να αντικαταστήσουν τους Αγγλοσάξονες που απεργούσαν.

Μετά καλούσαν Έλληνες και Ιταλούς απεργοσπάστες για να αντικαταστήσουν τους Ιρλανδούς που απεργούσαν.

Μετά καλούσαν Κινέζους και Φιλιππινέζους για να αντικαταστήσουν τους Έλληνες και τους Ιταλούς που ζητούσαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα ορυχεία.
Κι αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Το αμερικανικό όνειρο ήταν μια προπαγάνδα, η οποία ακόμα και σήμερα προσελκύει παραπλανημένους ανθρώπους που νομίζουν ότι αν φτάσουν στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη θα ξεφύγουν από τη φτώχεια, ενώ αν μείνουν στις χώρες τους είναι καταδικασμένοι στη φτώχεια.
(Βλέπε όλα τα επιχειρήματα στο βιβλίο μας “Η Αριστερά στο δρόμο με τις πεπονόφλουδες”, Εναλλακτικές εκδόσεις, Αθήνα 2019).

Το ύπουλο παιχνίδι της Τουρκίας
Επανερχόμενοι στο θέμα μας, η φύλαξη των συνόρων πρέπει να ανατεθεί εκ νέου στις ένοπλες δυνάμεις και των θαλασσίων συνόρων στο Πολεμικό Ναυτικό, στο οποίο πρέπει να ενσωματωθεί και το σώμα πεζοναυτών.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός από την Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί το σώμα πεζοναυτών ιδρύθηκε επί χούντας και η χούντα αποτελούνταν από αξιωματικούς του στρατού ξηράς.

Οπότε κράτησαν και τους πεζοναύτες στο στρατό ξηράς.

Οι πεζοναύτες έχουν άλλη εκπαίδευση και προορίζονται παγκοσμίως για επιχειρήσεις του ναυτικού.

Για τις ένοπλες δυνάμεις αυτό θα είναι ένα βήμα εκσυγχρονισμού. Εκτός των άλλων και επειδή η Τουρκία χρησιμοποιεί τους μετανάστες σαν εργαλείο επιθετικής πολιτικής εις βάρος της Ελλάδας.

Επομένως, για την Ελλάδα είναι θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ο Ερντογάν θεωρεί ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι, άρα η ανάληψη της ευθύνης αντιμετώπισης αυτών των σχεδίων πρέπει να ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις.

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι γνωστό ότι είναι φτιαγμένο για πόλεμο και θα αντιμετωπίσει όλους αυτούς τους ανθρώπους έτσι όπως τους προορίζει ο Ερντογάν.

Τους προορίζει *** να λειτουργήσουν εις βάρος της Ελλάδας, παραλύοντας τη ζωή στα νησιά, καταστρέφοντας την τουριστική οικονομία τους, αποκτώντας τοπικά την αίσθηση της πλειονότητας και υποκινώντας εξεγέρσεις, όπως ακριβώς το έκανε με τους Σύριους που στρατολόγησε και εξαπέλυσε εναντίον της Συρίας.

Στη Συρία η Άγκυρα στρατολόγησε τους μισθοφόρους του μεταξύ των τζιχαντιστών, όταν το Ισλαμικό Κράτος έπαψε να ελέγχει πετρελαιοπηγές και να έχει καθημερινά έσοδα από το πετρέλαιο, το οποίο διακινούσε η οικογένεια Ερντογάν.

Είναι το ίδιο καθεστώς που χρησιμοποιεί εναντίον της Ελλάδας λαθρομετανάστες σαν ανθρώπινο κοπάδι, το οποίο κατευθύνουν οι διακινητές σαν κυνηγόσκυλα.

Προτεραιότητα το κλείσιμο των συνόρων 
Στον υβριδικό αυτό πόλεμο, το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να δώσει την πρέπουσα απάντηση και όπου έχει τις απαραίτητες πληροφορίες να προχωρά και στις αναγκαίες ανορθόδοξες κινήσεις που θα πείσουν την άλλη πλευρά ότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι αφύλακτα.

Επιπλέον το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να αποκτήσει τον εξοπλισμό που απαιτείται για να κάνει τη δουλειά.

Ο ίδιος εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί αν παραστεί ανάγκη και για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που κάθε μέρα παρενοχλούν τις ελληνικές δυνάμεις σε όλο το Αιγαίο.

Δεν είναι μία θεωρητική ανάγκη, όπως συμβαίνει π.χ. για την Ιταλία ή για τη Γαλλία.

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, είναι σε θέση να επαναπροωθήσει στην Τουρκία λαθρομετανάστες.

Να αφήσει τους διακινητές να τα βγάλουν πέρα με τους δυσαρεστημένους “πελάτες” που θα έχουν εξαπατήσει.

Σήμερα οι διακινητές χρησιμοποιούν το you tube για να διαφημίσουν τις ικανότητές τους.

Προϋπόθεση φυσικά για όλα αυτά είναι να ξεκαθαρίσουμε στην ΕΕ ότι εμείς δεν θα γίνουμε "αποθήκη ψυχών", ότι θα κλείσουμε τα σύνορά μας, όπως ακριβώς τα έκλεισε και η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Τα χρήματα που πληρώνει η ΕΕ (μέχρι και 390 ευρώ το μήνα συν στέγη) για κάθε έναν που ζητάει άσυλο σε ελληνικό έδαφος, θα πρέπει να τα διαχειρίζεται το ελληνικό κράτος κι όχι ΜΚΟ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ΜΚΟ εισπράττουν ακόμα επιδόματα για ένα πλήθος μεταναστών, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους, στις αναπτυγμένες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Εισπράττουν, επίσης, χρήματα για εικονικούς μετανάστες. Νοικιάζουν σπίτια, δημιουργούν συνοικισμούς και εφαρμόζουν ολοκληρωμένα προγράμματα, όπως το ΗΛΙΟΣ και η ΕΣΤΙΑ, για μόνιμη εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στη χώρα μας.

Έχουν τόσα κέρδη, ώστε πλέον αγοράζουν από τις ελληνικές τράπεζες κόκκινα στεγαστικά δάνεια, προκειμένου να παρακάμψουν τους Έλληνες ιδιοκτήτες.

Σε όλους αυτούς πρέπει επιτέλους να φερθούμε εχθρικά, όπως τους αξίζει.

Από τραπεζίτες έως διακινητές.
Από τον Ερντογάν, ως τους ντόπιους υποστηρικτές του.

Από αφελείς ηλίθιους, ως συνειδητούς πράκτορες, οι οποίοι επιδιώκουν την αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού με τους εκ των πραγμάτων εποικιστές της πατρίδας μας.

Κι όλα αυτά με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση...
*** να λειτουργήσουν εις βάρος της Ελλάδας, 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: