Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Βγήκε (και) ο Γιάννος Παπαντωνίου από την φυλακή χωρίς να καταβάλλει την εγγύηση 150.000 ευρώ (πήρε προθεσμία για τον Ιούλιο)


Εκτός φυλακής βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018 για υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων που φέρεται να έλαβε ως δώρο για το πρόγραμμα αναβάθμισης φρεγατών του πολεμικού Ναυτικού το 2003.



Υπέρ της αντικατάστασης της κράτησης του 71χρονου κατηγορούμενου τάχθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πριν λίγες ημέρες, καθώς συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών και χωρίς να έχει καταβάλλει την εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ που του επιβλήθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Αντιθέτως, στον Γ. Παπαντωνίου δόθηκε προθεσμία έως την 1η Ιουλίου προκειμένου να καταβάλλει το ποσό της εγγύησης, ενώ μετά το Πάσχα θα συμπληρωνόταν το απαιτούμενο 18μηνο της προσωρινής κράτησης.



Κατά τα λεγόμενα του δικηγόρου του, ο υπόδικος πρώην υπουργός αδυνατούσε να καταβάλλει το ποσό τη εγγύησης και για αυτό παρέμενε στη φυλακή....


 www.elkosmos.gr© www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: