Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Έτοιμοι για όλα οι Ισραηλινοί: Στρατιωτικός & αντί-Τούρκος ο νέος Ισραηλινός ΥΠΕΞ - Είχε δώσει την εντολή για ''ρεσάλτο'' στο ''Μαβί Μαρμαρά''

Όπως φαίνεται η νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε στο Ισραήλ θα έχει την ίδια στάση απέναντι στην Τουρκία.


Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν κάποιες ανησυχίες το προηγούμενο διάστημα για το ποια θα είναι η στάση του Τελ Αβίβ απέναντι στην Άγκυρα, καθώς στην πολιτική ζωή του Ισραήλ μπήκε ένας νέος πολιτικός παίχτης. 
 
Πριν λίγες ώρες, σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας ήρθαν οι δύο βασικές πολιτικές δυνάμεις του Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί η νέα προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Μπένι Γκαντζ συμφώνησαν να σχηματίσουν μια «κυβέρνηση ενότητας» που θα τερμάτιζε το πολιτικό αδιέξοδο ενός έτους. 

Όπως αναφέρουν οι δύο ηγέτες θα αναλάβουν εναλλάξ το πρωθυπουργικό αξίωμα, με τον Νετανιάχου να αναλαμβάνει πρώτος για διάστημα 18 μηνών, προτού παραδώσει τα ηνία στον αντίπαλό του, για άλλους 18 μήνες.

Ο Γκαντζ θα είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Αμυνας όσο ο Νετανιάχου θα είναι πρωθυπουργός.


Το ενδιαφέρον όμως βρίσκεται*** στον νέο Ισραηλινό ΥΠΕΞ.


Πρόκειται για τον Gabi Ashkenazi, ο οποίος μισεί αφάνταστα την Τουρκία.

Πρόκειται για στρατιωτικό με μεγάλη εμπειρία και είναι ο άνθρωπος που είχε δώσει εντολή το το 2010 για το ''ρεσάλτο'' των Ισραηλινών ΕΔ στο ''Μαβί Μαρμαρά''. 

Στις 31 Μαΐου 2010 οι Ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν, μετά από προειδοποιήσεις, σε νηοπομπή του διεθνούς κινήματος Free Gaza.

Σκοπός της νηοπομπής ήταν να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας. 

Η νηοπομπή αρνήθηκε την πρόταση της Ισραηλινής κυβέρνησης να πλεύσει στο λιμάνι του Ασντόντ.

Σύμφωνα με την πρόταση, η Ισραηλινή κυβέρνηση αρχικά θα έλεγχε την ανθρωπιστική βοήθεια (κάποια αντικείμενα όπως το τσιμέντο απαγορεύεται να διανεμηθούν στην Γάζα) και κατόπιν θα επέτρεπε να διανεμηθεί η βοήθεια στη Γάζα (ή ακόμη επιτρέποντας του οργανωτές της αποστολής να διανέμουν την βοήθεια.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες επιβιβάστηκαν στα πλοία το βράδυ της 30ής Μαΐου 2010, ενώ τα πλοία έπλεαν σε διεθνή χωρικά ύδατα 65 χιλιόμετρα δυτικά της ακτής της Γάζας.

Οι στρατιώτες κατέλαβαν χωρίς αντίσταση τα πέντε πλοία ενώ ενεπλάκησαν με επιβάτες του Mavi Marmara , με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα νεκρούς και εξήντα τραυματίες. 

Οι νεκροί Τούρκοήταν: Ibrahim Bilgen, 61 ετών. Ali Haydar Bengi, 39 ετών, απόφοιτος του τμήματος Αραβικής λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Al-Azhar του Καΐρου.

Cevdet Kiliçlar, 38 ετών, δημοσιογράφος που συμμετείχε σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές Çetin Topçuoglu, 54 ετών, πρωταθλητής του taekwondo και προπονητής της εθνικής ομάδας taekwondo της Τουρκίας.

Necdet Yildirim, 32 ετών, εργαζόμενος σε ανθρωπιστικά προγράμματα. Fahri Yaldiz, 43 ετών, πυροσβέστης. Cengiz Songür, 47 ετών, δημοτικός υπάλληλος. Cengiz Akyüz, 41 ετών, εργαζόμενος σε ανθρωπιστικά προγράμματα. Furkan Dogan, 19 ετών, φοιτητής ιατρικής (διπλής υπηκοότητας, Αμερικανός και Τούρκος). 

Η είδηση για τον νέο Ισραηλινό ΥΠΕΞ σόκαρε τους Τούρκους και πιστεύουν πως το Ισραήλ θα έχει σκληρότερη στάση έναντι του Ισραήλ. 

Ardan Zentürk@ardanzenturk
 
DİKKAT
ÖNEMLİ
TÜRKİYE'YE KARŞI SAVAŞ KABİNESİ Mİ? İSRAİL YENİ DIŞİŞLERİ BAKANI MAVİ MARMARA KATLİAMCISI.
Mavi Marmara baskınının genelkurmay başkanı Gabi Ashkenazi İsrail Dışişleri Bakanı oldu!.
Ölmesi gerekenler öldü sözüyle tanınıyor
HABER/ANALİZ
İzleyinhttps://youtu.be/IjJk9_e1ZWU 
55 people are talking about this
 
 
 
SuperHaber@superhaber
 
Türkiye'ye karşı 'savaş' kabinesi!
İsrail'in yeni Dışişleri Bakanı bakın kim? @ardanzenturkhttps://www.superhaber.tv/israil-turkiyeye-karsi-savas-kabinesi-mi-olusturuyor-ardan-zenturk-anlatti-haber-271627 
View image on Twitter
See SuperHaber's other Tweets
 
 
*** στον νέο Ισραηλινό ΥΠΕΞ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: