Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

''Kόλαση'' στην Τουρκία μεταξύ Ερντογανικών-Κεμαλιστών: ''Η Ελλάδα θα υπερέχει σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο-Χάσαμε τους S-400 & τα F-35''


Σοκ και δέος επικρατεί στην Τουρκία. Δημοσιογράφοι και αμυντικοί αναλυτές την ''πέφτουν'' στο Ρ. Τ. Ερντογάν για το ''φιάσκο'' των S-400. 
 
Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί η πληροφορία πως η Τουρκία δεν θα παραλάβει άλλους S-400 και πως ήδη αυτοί που έχουν αγοραστεί, στην ουσία θα είναι ''νεκροί.'' 

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι η ενεργοποίηση του πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία καθυστέρησε λόγω της υγειονομικής κρίσης. 

Όμως η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.

Ο λόγος που δεν ενεργοποιείται το αντιπυραυλικό σύστημα είναι οικονομικός καθώς στην Άγκυρα υπάρχουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το αν η χώρα μπορεί να αποπληρώσει 2.5 δισ. δολάρια στην Ρωσία.

Ως γνωστό, η Τουρκία βρίσκεται ήδη σε ασταθές έδαφος, καθώς το ήδη υποτιμημένο νόμισμα της αλλά και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού απειλούν την εύθραυστη οικονομία της χώρας.

Η λίρα έχει ήδη πληγεί από τη νομισματική κρίση της χώρας το 2018 και το 2019, με το δολάριο να ενισχύεται έναντι του τουρκικού νομίσματος κατά 13%. 


Ήδη Τούρκοι δημοσιογράφοι ''βγάζουν'' τα μαχαίρια τους κατά του Ερνογάν.

Ο δημοσιογράφος Χ. Οζντάγκλα γράφει χαρακτηριστικά: 

'Η Τουρκία όχι μόνο δεν θα έχει τους S-400, αλλά θα ξεμείνει και από μαχητικά, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση οι ΗΠΑ να μας παραδώσουν τα F-35.''  
 
''Προχωράμε προς τη χειρότερη αποτυχία αγοράς όπλων στην ιστορία της Τουρκίας.  

Η απώλεια επίσης των μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 του ΝΑΤΟ, συνεπάγεται απαράδεκτους κινδύνους για την Τουρκία.

Με την νέα αναβάθμιση του αεροπορικού της στόλου, η Ελλάδα θα έχει την απόλυτη υπεροχή του αέρα, θα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και θα έχει τον πλήρη έλεγχο στο Αιγαίο.

Η ισορροπία στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, μπορεί επίσης να αντιστραφεί.'' 

Μας φοβούνται με λίγα λόγια οι Τούρκοι. Βέβαια η χώρα μας θα πρέπει να αποφύγει και τα λάθη, καθώς οι περικοπές όπως σας αναφέραμε πριν, μόνο ζημιά θα μας κάνουν!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: