Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Αυστριακή επίτροπος σε επίδειξη ηλιθιότητας


Σε επίδειξη βαρύτατης νοητικής στέρησης, ηλιθιότητας και ιδεοληψίας προέβη σε συνέντευξή της η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης, Βιβιάν Ρέντινγκ:


Η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να αναζητεί αποδιοπομπαίους τράγους στο εξωτερικό για τα προβλήματά της και να εργάζεται σκληρότερα, ώστε να μπορέσει να εξέλθει από την κατάσταση της οικονομικής καταστροφής στην οποία έχει περιέλθει, δήλωσε σήμερα.

«Εύχομαι οι Έλληνες να επικεντρωθούν στο να ξαναχτίσουν το κράτος τους από το να κατηγορούν αποδιοπομπαίους τράγους εκτός Ελλάδος για τη δεινή τους κατάσταση», είπε η Ρέντινγκ, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

«Είναι κατανοητό το ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ δεν επιθυμούν πλέον να κάθονται και να παρακολουθούν όταν δεν τηρούνται οι υποσχέσεις», είπε η ίδια.
Για να συνεχίσει: «Η αλληλεγγύη δεν είναι δωρεάν.

Η Ελλάδα θα πρέπει να κερδίσει αυτήν τη βοήθεια», δήλωσε η Ρέντινγκ στη συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύτηκε στα γερμανικά. «Θεωρώ ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα εγκρίνουν το πακέτο, αλλά υπό όρους.

Τα χρήματα δεν μπορεί να ρέουν σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», είπε η Ρέντινγκ απηχώντας τα σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Γερμανία έχει ήδη πληρώσει αρκετά την Ελλάδα. 

Τώρα απαιτείται μια ανάλογη χειρονομία ως αντάλλαγμα, διαφορετικά η αλληλεγγύη θα στερέψει», είπε η Ρέντινγκ απευθυνόμενη στην Αθήνα.

Απλά να σχολιάσουμε ότι η κυρία αυτή, θα μπορούσε απλά να έρθει σε μια ελληνική ιδιωτική εταιρία και να δουλέψει έναν μόνο μήνα, όχι παραπάνω.

Στη συνέχεια να ερχόταν και να μας έλεγε μετά ποιος δουλεύει και ποιος δεν δουλεύει, αν βέβαια θα είχε το κουράγιο να μαζέψει τα πράγματά της και να δραπετεύσει στις Βρυξέλλες, όπου η γραφειοκρατία που υπηρετεί, είναι πολύ πιο δαπανηρή από την αντίστοιχη ελληνική, ενώ δεν διεκδικεί και δάφνες αποτελεσματικότητας.

Θα έρθει όμως και η σειρά τους διότι με τα μυαλά που κουβαλάνε είναι σα να μην πέρασε τόσα δεινά η Ευρώπη, όλοι δείχνουν να ξέχασαν την Ιστορία και τις αιτίες που οδήγησαν στα δεινά του παρελθόντος, πέραν των απλών φασιστών προγόνων της κυράς των Βρυξελλών που παριστάνει την σκληρά εργαζόμενη και την… αθυρόστομη και ασυμβίβαστη τεχνοκράτη.

Επειδή η πολιτική εξουσία διέφθειρε τη χώρα και είχε δημιουργήσει έναν παρασιτικό και μη παραγωγικό δημόσιο τομέα με περίπου το ένα δέκατο του πληθυσμού ως εργαζόμενους, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι είναι και τεμπέληδες. 

Πρέπει βέβαια να μην είσαι όμως και εντελώς βλάκας, διότι οι όμοιοί της στις Βρυξέλλες δεν αντιλαμβάνονται ότι:

Και μυθώδη ποσά θα πληρώσουν και το πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσουν και θα τους συμπαρασύρει στο τέλος.

Εάν αυτά τα ποσά τα είχαν χρησιμοποιήσει στην αρχή διαγράφοντας άμεσα ένα 30-40% του ελληνικού χρέους στο πλαίσιο συμφωνίας για τις περικοπές στον παρασιτικό ελληνικό δημόσιο τομέα και μια πιο ήπια προσαρμογή απλά δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Το είχαμε γράψει από τις αρχές του 2010 και με ενδιαφέρον είδαμε το συγκεκριμένο επιχείρημα να χρησιμοποιείται και από τον καθηγητή Βαρουφάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: