Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αντί να βρούμε τους Λαυρέντηδες, πληρώνουμε γαμησιάτικα στην τρόικα!



Εχουμε εγκληματήσει σε βάρος της πατρίδας μας.
Πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά σε πανωτόκια στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ, που μας προσβάλλουν όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνάει.


Πληρώνουμε τ’ άντερά μας σε μισθούς για τα κουστουμαρισμένα golden boys της τρόικα, που μας συμπεριφέρονται σα να ‘ναι κατακτητές.

Θα πληρώνουμε ακόμη περισσότερα -για μισθούς, χλιδάτα γραφεία και έξοδα… κίνησης- στους επιτρόπους και στις κουστωδίες τους, που το ‘χουν βάλει σκοπό της ζωής τους να εγκατασταθούν στην Αθήνα και να μας κάνουν τη ζωή (πιο) μαρτύριο.

Πεταμένα λεφτά. Μια χώρα -υποτίθεται- χρεοκοπημένη, που της (μας) κάνουν χάρη και της (μας) δανείζουν, βγάζοντας κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ στην πλάτη της (μας).


Κι αυτά μόνο από τα ληστρικά επιτόκια που μας
 χρεώνουν.


Γιατί, την ίδια ώρα, μας πουλάνε και τα όπλα τους (αεροπλάνα, υποβρύχια, άρματα και δε συμμαζεύεται…), καθώς με επιμέλεια φροντίζουν να συντηρούν την ένταση με την Τουρκία.
Εκατομμύρια, πεταμένα. 


Αν το πολιτικό μας σύστημα δεν ήταν πουλημένο, με πολύ λιγότερα θα είχε λύσει το πρόβλημα της χώρας.


Με πολύ λιγότερα, θα μπορούσαμε να πληρώσουμε στρατιές στελεχών, ειδικών στα διεθνή τραπεζικά συστήματα, στα νομικά τερτίπια και παράθυρα, προκειμένου να εντοπίσουν όλους αυτούς που πήραν τον πλούτο του ευλογημένου αυτού τόπου και τον έστειλαν στις Ελβετίες και τις Σιγκαπούρες.
Και να τον πάρουν πίσω.


Τι είναι όλα αυτά τα εκατομμύρια των ευρώ; 
Ο ιδρώτας του ελληνικού λαού είναι.


Που κάποιοι πιο έξυπνοι από εμάς τους υπολοίπους τον μετέτρεψαν σε σπίτια με πισίνες στην Εκάλη, σε στόλους πανάκριβων SUV, σε βραδιές ατελείωτου λουλουδοπόλεμου στο Μαζωνάκη, σε άτοκους λογαριασμούς στη Λωζάνη.


Δείτε την περίπτωση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.


 Ηρθε από το πουθενά.


Κι άρχισε να ξοδεύει.


Εκατομμύρια.


Κι όλοι έστρωσαν το κόκκινο χαλί να υποδεχτούν τον νέο πρίγκιπα της επιχειρηματικής -και μιντιακής- μας ζωής... 


Κανείς δεν αναρωτήθηκε «πόθεν». Τους ενδιέφερε όλους το «έσχες» και μόνο. 


Αυτή τη στιγμή, ο κ. Λαυρεντιάδης πασχίζει να πείσει τον εισαγγελέα να μην του απαγγείλει κατηγορίες για κακουργήματα.


Σήμερα, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung -όχι κανένα τυχαίο έντυπο- γράφει ότι ο κ. Λαυρεντιάδης και οι στενοί συνεργάτες του έχουν βγάλει, σε «ασφαλή» λημέρια στο εξωτερικό, περισσότερα από 700 εκατομμύρια ευρώ! 


Μια αποκάλυψη, που έρχεται να προστεθεί στις καταθέσεις ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ του επιχειρηματία στην Ελβετία, οι οποίες έχουν ήδη εντοπιστεί και δεσμευτεί.


Τι πιο απλό; 


Αντί να ξοδεύουμε τα εκατομμύρια σε «γαμησιάτικα», δε θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τα δίναμε σε ανθρώπους και μηχανισμούς που θα αναζητούσαν, θα εντόπιζαν και θα έφερναν πίσω αυτά που κάποιοι «απαλλοτρίωσαν»;


 Για να μην υπάρχουν «ασφαλή» λημέρια για τους Λαυρεντιάδηδες. 


Να τα δίναμε στους ανθρώπους που θα ολοκλήρωναν τη συμφωνία με την Ελβετία, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι έχουν τα εκατομμύριά τους στα υπόγεια των τραπεζών της Ζυρίχης και αν αυτά είναι νόμιμα ή όχι.


Αυτό που έχουν κάνει όλα τα κράτη που σέβονται τον εαυτό τους, δηλαδή. Αυτό που εμείς όλο λέμε και δεν κάνουμε.


Γιατί; Γιατί δε θέλουμε. 


Γιατί όλα αυτά τα «μαύρα» λεφτά, όλο αυτό το βρόμικο χρήμα ταΐζει τους πολιτικούς μας που θα έπρεπε να φροντίζουν για το λαό και όχι για το πορτοφόλι τους.


Τι είπα τώρα… Σάμπως δεν είναι οι ίδιοι οι βουλευτές που βγάζουν τα εκατομμύρια στο εξωτερικό;


Πριν δυο λεπτά, μόλις, χτύπησε το τηλέφωνό μου.


Η πηγή μου με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει «εκατομμυριούχος» βουλευτής που έβγαλε τα ευρώ στο εξωτερικό. 


Δηλαδή, δεν υπάρχει ΕΝΑΣ εκατομμυριούχος βουλευτής που έβγαλε τα λεφτά του έξω, την ώρα που η πατρίδα πάσχιζε να σταθεί στα πόδια της.


Δεν είναι ένας, κορόιδα! Δεκαεπτά είναι.
Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: