Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ασκήσεις υπονόμευσης και ανατίναξης των γεφυρών του Έβρου από την 7η Μ/Κ Ταξιαρχία...



Σε ασκήσεις υπονόμευσης των γεφυρών του Έβρου προχώρησε ο 7ος Λόχος Μηχανικού της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που εδρεύει στον Προβατώνα Τυχερού Έβρου.


Είναι μια αποστολή δύσκολη που θέλει ατσάλινα νεύρα, γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις, καθώς συνήθως γίνεται υπό την πίεση του εχθρού που έχει διασπάσει τις γραμμές μας και προελαύνει ή που επίκειται η επίθεσή του και προκειμένου να αναχαιτιστεί προσωρινά και να μην ξεχυθούν οι εχθρικές δυνάμεις στο εθνικό έδαφος, οι γέφυρες καταστρέφονται προληπτικά.

Η Ταξιαρχία θεωρείται από τις πλέον επίλεκτες μονάδες του Ε.Σ. 
διαθέτοντας μεγάλη ισχύ πυρός με τεθωρακισμένες δυνάμεις και ΤΟΜΑ/ΤΟΜΠ. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο εκπαίδευσης της μονάδας Μηχανικού που περιέχεται στο δυναμικό της αντικείμενο ήταν ένα κρίσιμης σημασίας εκπαιδευτικό έργο όπως αυτό των ενεργειών για την υπονόμευση και ανατίναξη γέφυρας.

Η αποστολή θεωρείται ιδιαίτερα απαιτητική και κορυφαίας σημασίας καθώς η υπονόμευση γεφυρών συνιστά έργο επιβράδυνσης της εχθρικής επιθετικής κίνησης και αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί στο μικρότερο δυνατό χρόνο και μάλιστα πολλές φορές κάτω από τη συνεχή παρουσία εχθρικών πυρών.

Η ανακοπή εχθρικής προέλασης μέσω της ανατίναξης γεφυρών σε σημαντικά υδάτινα κωλύματα όπως αυτά που υπάρχουν στην περιοχή του Έβρου γενικότερα πρέπει να γίνει έτσι ώστε ο εχθρός να αναγκαστεί να εμπλέξει τις δικές του μονάδες μηχανικού προκειμένου να κατασκευάσει τα δικά του έργα για να διεκπεραιωθούν οι δυνάμεις του στην απέναντι όχθη.

Εκείνη τι στιγμή όμως οι εχθρικές δυνάμεις μεταπίπτουν αναγκαστικά σε θέση άμυνας καθώς ανακόπτεται η προέλασή τους και είναι αναγκασμένες να υποστηρίξουν τα τμήματα του μηχανικού τους.

Ταυτόχρονα οι Τεθωρακισμένες και Μηχανοκίνητες δυνάμεις της 7ης Ταξιαρχίας θα εμπλακούν ακυρώνοντας την εχθρική ενέργεια κατασκευής της δικής τους γέφυρας με αποτέλεσμα την δημιουργία αντεπίθεσης.













Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: