«Να μην εφαρμόσουμε τον νέο νόμο για τους ιμάμηδες» ζητά ουσιαστικά ο μεταμφιεσμένος σε θρησκευτικό λειτουργό παράγοντας της Άγκυρας στο «προξενείο-στοπ» τονίζοντας ότι «πρέπει να μείνουμε πιστοί στους εκλεγμένους μας ιμάμηδες και να μη στηρίξουμε όσους θα φέρει το κράτος»!
Παράλληλα, ο Μέτε κάνει λόγο για ευθεία επίθεση στη θρησκευτική ελευθερία της…«τουρκικής μειονότητας», για την οποία σε μια ανεκδιήγητη κορύφωση θράσους τολμάει να ισχυρίζεται πως καταπιέζεται και υποφέρει, σε αντίθεση με την ελληνική μειονότητα της Πόλης που απολαμβάνει κάθε ελευθερίας!
«Επειδή δηλαδή οι πλούσιοι Ρωμιοί της Τουρκίας έφυγαν κάποτε από εκεί και με τα υπάρχοντα τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, φταίει για αυτό ο φτωχός κόσμος της Δυτικής Θράκης, που δεν έχει που να πάει;» αναρωτιέται μάλιστα το συγκεκριμένο υποκείμενο, που τολμάει έτσι να κάνει και…πλάκα πάνω στο αίμα και την οδύνη τόσων χιλιάδων ανθρώπων που ξεκληρίστηκαν και εκδιώχτηκαν από την κτηνώδη, φασιστική πατρίδα του από το 1955 και εξής.
Όσο κι αν μας…καταπιέζουν όμως, «είμαστε πολύ τυχεροί που η Τουρκία είναι εδώ ως μητέρα πατρίδα και ως κράτος-εγγυητής» καταλήγει). «Δυστυχώς όμως το μεγαλείο της σκέψης της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό από την Ελλάδα»
Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr από το δημοσίευμα της μειονοτικής εφημερίδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» αναφέρει ό ίδιος ότι:
«Αυτό που επιδιώκεται είναι η μειονότητα να μη σηκώσει κεφάλι…και ο αγώνας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων να παραμείνει ορφανός ή αδύναμος.
Την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης από την μέρα που παρέμεινε εδώ ως επίσημη μειονότητα, πάντοτε την έβαζαν να υποφέρει…
Εν τέλει τα μέλη της μειονότητας αυτής, παρά το ότι είναι Έλληνες πολίτες, δεν αντιμετωπίστηκαν ως τέτοιοι.
Και εσείς ξέρετε πως, όσον αφορά τα πολιτικά δικαιώματα, υπήρχαν πολλά βάσανα.
Τώρα έστω και αν δεν έχουν αποδοθεί όλα, φαίνονται να δίνονται, και είμαι ευγνώμων για αυτό.
Αλλά στα μειονοτικά δικαιώματα, η μειονότητα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε ως εθνική μειονότητα, αλλά πάντα ως θρησκευτική.
Πάντοτε γίνεται προσπάθεια να προβληθεί πως πρόκειται για θρησκευτική μειονότητα.
Κατά καιρούς αυτό περιλάμβανε την διάκριση ανάμεσα σε Πομάκους, Τούρκους και Τσιγγάνους καθώς και την στήριξη διαφόρων ομάδων που ήρθαν εδώ.
Για αυτό το λόγο κάποιες δυνάμεις μέσα στην μειονότητα, πάντοτε χρησιμοποιούνταν.
Αυτό που επιδιώκεται εδώ είναι η μειονότητα να μην σηκώσει κεφάλι, να αναλώσει εσωτερικά την δυναμική της, και ο αγώνας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων να παραμείνει ορφανός ή αδύναμος.
Αυτή είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική.
Η μειονότητα όμως παρά τις δύσκολες συνθήκες σπούδασε τα παιδιά της.
Κατά τον τελευταίο καιρό όπως βλέπετε, διαθέτει άτομα σε κάθε επίπεδο, θαρραλέα, που ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν τι κάνουν.
Είναι μεγάλη τύχη που η Τουρκία είναι εδώ, μητέρα πατρίδα και κράτος-εγγυητής.
Αλλά δυστυχώς το μεγαλείο της σκέψης της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό από την Ελλάδα και προκαλεί άλλες συμπεριφορές.
Παρά το ότι η Τουρκία σχετικά με την εκεί ελληνική μειονότητα, παραβλέποντας τα παλιά, αντισταθμίζει τα λάθη που έγιναν παλιά (σ.σ. απλώς…λάθη λοιπόν οι σφαγές και τα πογκρόμ, χώρια δε που μια καθαρά θεωρητική φιλομειονοτική στάση προς 2000 γερόντια – γιατί στην πραγματικότητα η Τουρκία ακόμη και σ’ αυτούς δεν έχει δώσει απολύτως τίποτε, πέρα από λόγια – «αντισταθμίζει» το ξεκλήρισμα μιας πολυπληθούς και εύρωστης κοινότητας!) και φέρεται με τόση ανεκτικότητα, δυστυχώς η Ελλάδα αυτά δεν τα αντιλήφθηκε καλά.
Δεν το έκανε αυτό στο θέμα των μουφτειών, των βακουφίων και της εκπαίδευσης, και δεν μπόρεσε να αντιληφθεί πως αυτή η μειονότητα είναι τουρκική…
Δηλαδή επειδή οι πλούσιοι Ρωμιοί της Τουρκίας έφυγαν από εκεί και με τα υπάρχοντα τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, φταίει για αυτό ο φτωχός κόσμος της Δυτικής Θράκης, που δεν έχει που να πάει ;
Δηλαδή επειδή έμειναν στα εδάφη τους και δεν έφυγαν, πρέπει να καταπέσουν πάνω τους;
Εγώ πιστεύω ότι πάλι χρησιμοποιήθηκε η μειονότητα χάριν ψηφοθηρίας.
Αυτό μου θυμίζει και το γεγονός πως ένα κυβερνητικό κόμμα συνέπραξε με τρία μη κυβερνητικά μέρη για να περάσει αυτός ο νόμος.
Η μειονότητα ούτω η άλλως ήταν προσβεβλημένη από τον πρωθυπουργό, και τώρα κάνοντας αυτό, δυσαρέστησε τους μειονοτικούς ακόμη περισσότερο.
Τέλος επιθυμώ να πω το εξής:
Αυτός ο νόμος αποτελεί ένα χτύπημα στην θρησκευτική μας ελευθερία.
Οι στόχοι του είναι πολύ σκοτεινοί και κρυφοί.
Ως Τουρκομουσουλμανική μειονότητα πρέπει να προσέξουμε πολύ.
Την ώρα που έχουμε στο τζαμί τον ιμάμη που εκλέξαμε, είναι ανάγκη να μην υποστηρίξουμε αυτόν που θα φέρει άλλος.
Έχουμε τους δασκάλους Κορανίου και τα φροντιστήρια Κορανίου, αυτά δουλεύουν πολύ καλά.
Εμείς δεν ζητάμε κάτι τέτοιο από το κράτος.
Δεν θέλουμε τέτοια υπαλληλική ιδιότητα και επέμβαση στη θρησκεία μας.
Και ο κόσμος μας πρέπει να το υποστηρίξει αυτό.
Όποιαν απόφαση και αν πάρει η μειονότητα μας (σ.σ. προφανώς εννοεί το Προξενείο και τους ρουφιάνους του, κατηγορία άλλωστε στην οποία ανήκει και ο ίδιος!), αυτήν την απόφαση πρέπει να εφαρμόζουν όλοι και σε αυτήν ζητώ να είναι ενωμένοι».
Σχόλιο : Τα συμπεράσματα δικά σας!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου