Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Υπό παράδοση τα ολλανδικά πυρομαχικά DM53A1

http://strategyreports.files.wordpress.com/2013/01/leo2.jpg

Με βλήματα DM53 καλύπτονται οι επείγουσες ανάγκες πυρομαχικών των Leopard 2HEL.


Αποκλειστικές πληροφορίες του περιοδικού Ελληνική Άμυνα & Τεχνολογία αναφέρουν πως οι βολές πυρομαχικών DM53A1 των Leopard 2HEL με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Κ. Γκίνη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, πραγματοποιήθηκαν με παρτίδα 50 βλημάτων που παραχωρήθηκαν από τον κατασκευαστή των αρμάτων KMW μετά από ελληνικό αίτημα, για δοκιμές φθοράς των σωλήνων. 

Το απόθεμα DM53A1 που αποκτήθηκε με διακρατική σύμβαση από τα πλεονάσματα του Ολλανδικού Στρατού βρίσκεται στις αποθήκες της Rheinmetall όπου επαναπιστοποιήθηκε, για να φθάσει στην Ελλάδα στα μέσα Φεβρουαρίου μετά την πρόσφατη οριστικοποίηση των σχετικών λεπτομερειών.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η σταδιακή τροποποίηση της μνήμης EPROM του Συστήματος Ελέγχου Πυρός των αρμάτων Leopard 2A4, για να καταστεί συμβατό με το DM53A1.

 Υπενθυμίζεται ότι υπό παράδοση βρίσκονται συνολικά περί τα 4.200 βλήματα μάχης κινητικής ενέργειας DM53A1 (APFSDS-T: Armor Piercing Fin Stabilized Discarding Sabot – διατρητικά θώρακος σταθεροποιούμενα δια πτερυγίων απορριπτόμενου κελύφους – τροχιοδεικτικά) και περί τα 2.000 βλήματα ασκήσεων M865 TPCSDS-T (Target Practice, Cone Stabilized, Discarding Sabot – Tracer).

strategyreports.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: