Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αναζήτηση συνεργατών για το πρόγραμμα LR



  Ν. Λυγερός, O. Rozier
Το μαθηματικό πρόγραμμα LR που έχει ως στόχο την έρευνα των πρώτων αριθμών Lehmer-Ramanujan, έχει ήδη αποδείξει ότι υπάρχουν 23 τιτανικοί αριθμοί – πρώτοι αριθμοί με περισσότερα από 1.000 ψηφία – και 2 γιγαντιαίοι αριθμοί – πρώτοι αριθμοί με περισσότερα από 10.000 ψηφία.


Σε αυτό το στάδιο, θέλουμε να ανοίξουμε το πλαίσιο συνεργασίας για να μπορέσουμε με μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, να πιστοποιήσουμε μεγάλους πρώτους αριθμούς Lehmer-Ramanujan τους οποίους έχουμε εντοπίσει με την έρευνά μας. 

Για αυτό το σκοπό όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το μαθηματικό πρόγραμμα και έχουν στη διάθεσή τους υπολογιστές 64-bit που λειτουργούν με Linux, μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, για να κάνουν υπολογισμούς πιστοποίησης με το πρόγραμμα PRIMO πάνω στους υποψήφιους αριθμούς για να προχωρήσουμε δυναμικά μέσα σε αυτό το νέο άνοιγμα στον τομέα της θεωρίας αριθμών και ειδικά στην αναζήτηση μεγάλων πρώτων αριθμών. 

Έχουμε ήδη δημιουργήσει μια ιστοσελίδα ειδικά αφιερωμένη στους αριθμούς Lehmer-Ramanujan, όπου θα καταγράφονται όλα τα αποτελέσματα των συνολικών υπολογισμών της ομάδας. 

Με αυτόν τον ανοιχτό τρόπο, ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει επί του πρακτέου στις πιστοποιήσεις αυτών των πρώτων αριθμών Lehmer-Ramanujan.








www.lygeros.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: