Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Βόμβα από τον πιλότο: "Η Τουρκία δεν μας ειδοποίησε πριν την κατάρριψη"!!!


Το ένα μετά το άλλο διαψεύδονται τα ψέματα και το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας. 



Ο Ρώσος πιλότος που διασώθηκε το πρωί στα συριακά εδάφη, μετά από επιχείρηση Ρώσων κομάντος στην περιοχή, σε δηλώσεις του σε ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η Τουρκία προειδοποίησε τους πιλότους του ρωσικού αεροσκάφους πριν τους καταρρίψει.


Το ρωσικό μαχητικό που καταρρίφθηκε χθες στα σύνορα Τουρκίας-Ρωσίας δέχτηκε επίθεση ενώ πετούσε πάνω από συριακό έδαφος και μάλιστα χωρίς να προηγηθεί καμία προειδοποίηση από τα τουρκικά αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα ο Κοσταντίν Μουραχτίν, από την αεροπορική βάση Χεμεϊμεέμ στη Συρία.







Η είδηση αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Τουρκίας που ήδη από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι προειδοποίησε δέκα φορές σε πέντε λεπτά τους Ρώσους πιλότους του SU-24 και στη συνέχεια κατόπιν εντολής Νταβούτογλου προχώρησε στην κατάρριψη «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εμπλοκής».




Μάλιστα προς επίρρωση των ισχυρισμών της η Τουρκία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα ηχητικό της υποτιθέμενης προειδοποίησης προς τους ρώσους πιλότους του πολεμικού αεροσκάφους SU-24 που κατερρίφθη χθες. «Σας μιλάει η τουρκική αεροπορία. 



Προσεγγίζετε τουρκικό εναέριο χώρο. Αλλάξτε την πορεία σας προς τα νότια αμέσως» αναφέρεται σε αυτό, με την Άγκυρα να ισχυρίζεται ότι η απάντηση από την πλευρά των Ρώσων πιλότων δεν ήρθε ποτέ.



Η διάψευση του Μουραχτίν κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, με την Άγκυρα να παρατηρεί στωικά το διεθνή διασυρμό της.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: