Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

«Μήνυμα» Πάιατ προς Τουρκία από τη Σχολή Ικάρων: «Σεβόμαστε τις ΕΔ – Είναι ικανές να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις»

Ο Αμερικανός πρέσβης κ. Geoffrey R. Pyatt μίλησε στην ημερίδα για την  «χρήση των ενόπλων δυνάμεων» υπερθεματίζοντας τις πολύ καλές ελληνικές σχέσεις ειδικά στον αμυντικό τομέα.

 
Στο προσωπικό του λογαριασμό το twiter έγραψε στην συνέχεια αναφερόμενος στην  ομιλία του με  ένα tweet ότι : #Greece is a safe bet!… αποστέλλοντας σαφώς «μήνυμα» στον Σουλτάνο Ερντογάν σχετικά με την κυριαρχία ελληνικών νησιών και μικρονήσων.








 
 
Στο συνέδριο που συμμετείχε  ο ίδιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην χώρα μας επισημαίνοντας ότι η  Ελλάδα αποτελεί  πυλώνα σταθερότητας ενώ υπογράμμισε  τον μεγάλο σεβασμό που τρέφουν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί  συνεργάτες του για τον ελληνικό στρατό,  ο οποίος είναι ικανός να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις σε πολύπλοκες ελληνικές περιοχές .

Η παρουσία του 6ου αμερικανικού στόλου και ειδικά του αεροπλανοφόρου USS HARRY TRUMAN μεταβάλλει άρδην την γεωστρατηγική κατάσταση τόσο στην Συρία όσο και στο Αιγαίο πέλαγος .
Οι Τούρκοι του Ερντογάν έχουν μεταβάλλει και αλλάξει την δομή της χώρας τους μετά το πλήθος διώξεων , και πλέον στέκονται απέναντι από τις ΗΠΑ και την δύση γενικότερα και όχι μόνο την Ελλάδα.


***Σε αυτό το σημείο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρόβλεψη Πάιατ.
Τέλη Μαρτίου είχε δώσει συνέντευξη  δηλώνοντας τα εξής:
 
 
 «Τους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν αναταράξεις για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας.
Τελικά τι συνέβη; Ο Ρ. Τ. Ερντογάν προκήρυξε αιφνιδίως πρόωρες εκλογές, για τον Ιούνιο, σε 2 μήνες από τώρα. Μάλλον γώριζε το τι έρχεται στη περιοχή μας.

Είχε προειδοποιήσει πως θα έχουμε αναταράξεις – πριν την πτώση του Μιράζ μάλιστα, πριν τις δηλώσεις για τα Ιμια – και είχε διακινδυνεύσει μια πρόβλεψη οτι οι εκλογές δεν θα γίνουν στην ώρα τους, αλλά «σε τρεις μήνες».
 
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Η Ελλάδα θα αποτελέσει το επίκεντρο των Αμερικανών το επόμενο διάστημα …έτσι και αλλιώς και θα πρέπει αναμένουμε …εξελίξεις λίαν επικίνδυνες από τουρκικής πλευράς που απαιτούν λεπτούς και ειδικούς χειρισμούς.



Δείτε το twitter του Αμερικανού πρέσβη:
Προβολή εικόνας στο Twitter
 
Προβολή εικόνας στο Twitter
 
Geoffrey Pyatt@USAmbGreece
 
At the @HAFSpokesman Conference, I expressed our confidence in Greece as a pillar of stability& great respect my US military colleagues have for the Greek military, able to tackle numerous challenges in complex Greek neighborhood. My remarks: https://gr.usembassy.gov/ambassador-pyatts-remarks-at-the-6th-air-power-conference/ 
 
 

Tην ίδια στιγμή, το αυτί των Τούρκων δεν ιδρώνει.

Με μια προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (20/04/2018) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον της Ελλάδας, στηλιτεύοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφήσει ελεύθερο, αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, επαναφέροντας το πάγιο αίτημα της Τουρκίας για την άμεση έκδοση των πραξικοπηματιών στην χώρα προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική δικαιοσύνη.

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

«Χθες (σ.σ. 19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες.

Αυτό δεν γίνεται επειδή απλά εφαρμόζεται ο νόμος που προβλέπει συγκεκριμένη διάρκεια κράτησης.
Το ελληνικό δικαστικό σύστημα, έχει επανειλημμένα αρνηθέι την έκδοση των πραξικοπηματιών που προσπάθησαν να βλάψουν τη Δημοκρατία.

Η Τουρκία επιμένει στην έκδοση των πραξικοπηματιών προκειμένου να έρθουν αντιμέτωποι με την τουρκική Δικαιοσύνη».

***Σε αυτό το σημείο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρόβλεψη Πάιατ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: